8 Травня 2019
Новини

Картини художника зі Львова показують в американських серіалах

Картини художника зі Львова показують в американських серіалах

Вчора, 7 травня, у львівській галереї «Зелена канапа» відкрили виставку українського художника Василя Бажая «Де-Терміно», твори якого показують в американських серіалах.

Цикл творів «Де-Терміно» Василь Бажай розпочав ще 1996-го року, - пише «gazeta.ua».

Картини Василя Бажая знаходяться в збірках Національних музеїв Львова та Києва, Хмельницького художнього музею, а також у галереях і приватних колекціях України, Бельгії, США. А 2015-го львівський художник Василь Бажай уклав ексклюзивну угоду з творцями американських серіалів «Білий комірець» і «Добра дружина» на право використання своїх робіт в епізодах телепроектів.

«Саме тоді була моя виставка в Нью-Йорку. Продюсери побували там, мої роботи їм сподобалися. Домовилися, що їх використають у серіалах. Їх я, щоправда, не дивився. Чи збільшилася після цього моя популярність? Важко сказати, мені здається, вона від цього не залежить», - каже художник Василь Бажай.

«Важко уявити, але раніше творчість Василя Бажая не сприймали, адже він не малював на догоду тодішньої влади, його картини часто «не вписувалися» у загальні принципи радянського мистецтва. Зараз для галереї чи музею приймати його виставки - велика честь. Як і мати його роботи у своїй колекції», - каже директорка галереї «Зелена канапа» Олеся Домаразька.

Василь Бажай - один із найвідоміших українських художників, живе і працює у Львові. Працює у сферах живопису, інсталяції, перформансу. Автор не дає назви своїм творам, тому що дати назву – означає обмежити абстрактне мислення глядача, загнати почуття у рамки. На виставці показав картини невеликого розміру із власної колекції, багато із них датовані 1996 роком.

Триватиме виставка до 2 червня. Наприкінці травня у Національній картинній галереї ім. Б. Возницького відкриють ще одну велику виставку митця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, картини, сша, львів, серіали
В тему