2 Травня 2019
Новини

Комуналка по-новому: що чекає українців в травні

Комуналка по-новому: що чекає українців в травні

Травень здивує українців багатьма інноваціями. Головна з них - закон про ЖКГ. Відповідно до змін, з 1 травня українці повинні будуть найняти керуючу компанію. При цьому вводиться пеня.

Фінансові санкції нараховуватимуться боржникам в розмірі 0,01% на місяць або 3,65% в рік, - повідомляють Вести. 

Ще одне нововведення - це закон про комерційний облік теплової енергії та водопостачання, який також вступає в силу з 1 травня. Головне, що змінив закон: лічильником комерційного обліку (від нього залежать суми в платіжках) вважається не квартирний, а домовий прилад обліку.

У зв'язку з цим документом, мешканці багатоквартирних будинків повинні будуть платити за весь обсяг води і теплової енергії, який спожив їх будинок.

Є і хороші новини. «Нафтогаз» прийняв рішення знизити з наступного місяця тариф на газ для населення. Правда, не набагато, всього на 30 коп. за куб. м. Як значиться в заяві «Нафтогазу», кінцева роздрібна ціна газу для населення складе 8247 грн за тис. куб. м, або близько 8,25 грн / куб. м. До цього українці платили 8,55 грн / куб. м.

З наступного місяця українці зможуть безкоштовно змінювати мобільного оператора без втрати свого номера. Дану послугу підтримали найбільші оператори в Україні: «Київстар», Vodafone і lifecell. При переході до нового оператору абонент зберігає за собою не тільки основний номер, а й код оператора мобільного зв'язку, послугами якого він користувався з самого початку реєстрації номера. Тепер перехід від одного оператора на іншого займе три дні. У цей час абонент зможе вільно користуватися своїм номером.

Після завершення цієї процедури абоненту видадуть нову сім-карту. Сама послуга разом з нової сім-картою безкоштовна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, лічильник, гроші, комунальні послуги
В тему