2 Травня 2019
Новини

В Правилах дорожнього руху з'явився новий пункт

В Правилах дорожнього руху з'явився новий пункт

З 1 травня у ПДР почав діяти новий пункт, який зобов'язує власників ТЗ наклеїти мітку радіочастотної ідентифікації про проходження обов'язкового техогляду.

Це дасть можливість поліцейським під час зупинки зчитувати інформацію цієї позначки, - пише autocentre.

Отже, після зупинки на вимогу поліцейського водій повинен пред'явити документи (права, техпаспорт і страховку), дати можливість перевірити номери агрегатів і комплектність ТЗ, оглянути його при наявності законних підстав, а також перевірити техстан ТЗ, який підлягає обов'язковому технічному контролю.

Ще 23 січня Кабмін прийняв постанову №46 і з 1 травня в підпункті 2.4 в ПДР додали таку вимогу: «водій зобов'язаний дати можливість провести з використанням спеціальних приладів зчитування інформації з етикеткою мітки радіочастотної ідентифікації про проходження ТЗ обов'язкового технічного контролю».

Також в п. 30.2 зазначено, що мітка (її ще називають RFID-мітка) повинна бути розміщена на внутрішній стороні лобового скла в правому верхньому куті.

Для якого авто RFID-позначка техогляду обов'язкова:

  • для легкових автомобілів, які використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, для вантажних авто до 3,5 т і причепів до них — кожні 2 роки;
  • для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більше 3,5 т і причепів до них, а також таксі — щороку;
  • для автобусів і спеціалізованих транспортних засобів для перевезення небезпечних вантажів — два рази на рік.

Ми писали, що накласти штраф за їзду без світла вдень поліцейські не мають права.

А після 23 травня 2019 року власників «єврономерів» чекають великі штрафи. Посилиться адміністративна відповідальність за експлуатацію транспорту з порушенням митних правил.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, пдр, водій
В тему