23 Квітня 2019
Новини

У Хмельницькому перехожі відмовили атовця від самогубства

У Хмельницькому перехожі відмовили атовця від самогубства

Сьогодні у Хмельницькому перехожі та рятувальники відмовили 24-річного атовця від суїциду.

Про це повідомляє місцеве видання NEWSONE

За словами очевидців події, 24-річний хлопець намагався зістрибнути з балкону власної квартири на 8 поверсі, тому повис на балконі між своїм та технічним поверхами. Вмовляння рідних та близьких не досягли бажаного ефекту і молодий атовець не відмовився від ідеї покінчити з собою. На допомогу рідним прийшли звичайні перехожі, поліцейські та рятувальники, які приїхали на виклик. 

Їхні вмовляння не залишили чоловіка байдужим і він відмовився від необдуманого вчинку. Хлопець не став стрибати, а довірився рятувальникам, які спустили його на землю. 

Як згодом стало відомо, 24-річний хлопець є безпосереднім учасником АТО. Він служив в спеціальному підрозділі ООС.

Зараз із хлопцем працюють психологи. Причину такаго вчинку вивчають експерти, однак не виключають посттравматичний синдром від пережитого на війні.

Натомість поліція працює над з'ясуванням усіх деталей інциденту та розбирається, чи не схиляли хлопця до суїциду.

Ми писали, що в Києві виявили мертвим 28-літнього атовця, якого близькі шукали із 4 грудня. Молодий чоловік викинувся із 14-го поверху житлової багатоповерхівки.

Нинішній рік став піковим із самогубств серед військових. По два на тиждень. Ці дані оприлюднив військовий прокурор України Анатолій Матіос. І багато самогубців, зовсім юні хлопці, – 1995-1998 років народження…

… А передує суїцидам, як пояснює кризовий психолог Олена Звєрєва, втрата сенсу життя. 

Атовці зневірились у державі, людях. І якщо раніше вони трималися, бо вірили у зміни, надіялися, що держава подбає і про них, то зараз усім стало зрозуміло, що все це марно. І ця образа з домішками агресії, переходить у аутоагресію (заподіяння фізичної чи психологічної шкоди собі). Їм спадають думки, що вони невдахи, нікчеми. Хоча направду, з життя йдуть дуже сильні люди, від яких ніхто такого навіть не очікував. Вони не звикли скиглити про свої проблеми, тому й обирають саме такий вихід. Їхні самогубства – наша програна війна.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, самогубство, хмельницький, ато, самогубство
В тему