5 Квітня 2019
Новини

У Хмельницькому масове отруєння немовлят, які харчувались у «молочній кухні»

У Хмельницькому масове отруєння немовлят, які харчувались у «молочній кухні»

В обласному центрі Хмельниччини ротавірусну інфекцію виявили у 24 дітей до року.

У Хмельницькому надзвичайна подія: до міської інфекційної лікарні з однаковими симптомами та підозрою на кишкову інфекцію потрапило одразу 24 малюки у віці до року. Усім крихітним пацієнтам встановлено діагноз «гастроентероколіт», пише видання ye.ua.

Відомо, що 15 немовлят їли продукцію «молочної кухні», що функціонує при Хмельницькій міській дитячій лікарні.

«Сьогодні, станом на 12:00, у нашій лікарні з попереднім діагнозом гастроентероколіт перебуває 24 дитини. У 22 пацієнтів виділений ротавірус. Серед усіх госпіталізованих 15 дітей їли продукцію з молочної кухні, яку виготовляють при Хмельницькій міській дитячій лікарні. У 12 підтверджений ротавірус. В реанімації побувало 5 дітей», – розповіла головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

Тепер лабораторне дослідження має встановити, чи стала лікарняна «молочка» причиною масового отруєння маленьких хмельничан.

Ситуацію щодо молочної кухні прокоментувала головний лікар міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня: «Нам прикро, що виникла така ситуація. Сьогодні були взяті проби «молочки» та проведені змиви. Результати покажуть, чи продукція нашої кухні стала причиною отруєння дітей. Наразі ми припинили видавати продукцію. Лікарня не може ризикувати іншими дітьми, які харчуються нашою «молочкою». Кошти, які були оплачені за продукцію, будуть повернуті. Ми сподіваємося, що найближчим часом з’ясується, що стало причиною отруєння».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, хмельницький, отруєння, діти
В тему