2 Квітня 2019
Новини

«Висунути голову з піску»: активісти звернулися до Порошенка з приводу вбивства Гандзюк

«Висунути голову з піску»: активісти звернулися до Порошенка з приводу вбивства Гандзюк

У мережі Facebook опублікували «Звернення до Петра Порошенка від ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?»

Звернення підписали такі громадські організації та об’єднання: ГО OPIR.ORG, ГО «Правозахисна Ініціатива», ГО Правовий Простір ,спілка ветеранів АТО Корсунщини, Севастопольська міська молодіжна громадська організація ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» («ФРІ»), ВГО «Автомайдан», ГО Небайдужі люди, НГО Небайдужі, ГО «Запорізька правозахисна ліга «Універсал», ГО «Центр політико-правових досліджень», Центр громадянських свобод, Громадський рух ЧЕСНО, ГО «Платформа Громадський Контроль». При тому активісти зауважують, що збір підписів під заявою триває.

Текст заяви подаємо без змін:

«Позавчора минуло рівно 8 місяців від дня нападу на Катерину Гандзюк. Упродовж цього часу наша ініціатива не дає слідству, владі та суспільству забути про цей страшний злочин та залишити винних без покарання.

Ми намагалися донести до Вас, що ситуація із нападами на представників громадянського суспільства є системною і потребує Вашої уваги задовго до того, як почалася передвиборча гонка і агітація. Ми говорили Вам та представникам вашої команди про необхідність звільнення з посад осіб, причетних до вбивства нашої подруги, – членів вашої політичної партії Андрія Гордєєва та Євгена Рищука, аби вони не мали змоги впливати на слідство.

День виборів показав, як тепер до Вас ставиться українське суспільство. У його очах Ви – союзник вбивць Гордєєва та Рищука. Ви – союзник Кернеса, Труханова та інших місцевих князьків. Ви – союзник Медведчука та Ахметова. Але Ви – не союзник громадянського суспільства. Ви вирішили спиратись не на тих людей, і тому програли.

Можете і далі слухати своїх «союзників», які привели вас до 16% проти 54,70% в 2014 році, і побачите крах у другому турі. А можете нарешті висунути голову з піску та зробити те, що давно має бути зроблено:

1) Звільнення з посад Андрія Гордєєва і Євгена Рищука. Вбивці Гандзюк мають зникнути з політичного горизонту назавжди. Бездіяльність робить Вас співучасником. Ми вимагаємо притягнути їх до відповідальності перед судом. Доказів вже достатньо.

2) Владислав Мангер має сісти. Бо наразі його люди тиснуть на свідків та потерпілих, погрожують їм та домовляються з Гордєєвим та Рищуком покривати один одного. Свобода Мангера, Гордєєва та Рищука – це Ваша особиста помилка. Виправляйте її.

3) Ви маєте публічно засудити Труханова та Кернеса, а також їх друзів-злочинців, які кошмарять представників громадянського суспільства в Одесі, Харкові та інших регіонах України. Домовленості з росіянами та сепаратистами не роблять Вам честі як головнокомандуючому.

4) Генпрокурор має нарешті подати до Верховної Ради клопотання про зняття недоторканності з нардепа Геннадія Бобова. Це ще один феодал з Черкащини – за усіма ознаками замовник вбивства журналіста і активіста Василя Сергієнка. Цьому злочину вже п’ять років. Забезпечення голосування своєю фракцією і коаліцією за зняття недоторканності з ще одного вбивці – справа честі Президента.

5) У списку Гандзюк 55 прізвищ, по жодній немає руху. Три справи проти Стерненко – не рослідувано. Справа Устименка – не розслідувана. Справа Булаха – не розслідувана. Справа Михайлика – не розслідувано. Справа Нікітенка – не розслідувано. Справа Кузаконя – не розслідувано. Справа… Більше 50 справ – все не розслідувано. Ви 3 місяці свідомо ігноруєте зустрічі з Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів, що є німим свідченням вашої байдужості до нападів на активістів.

І, Петре Олексійовичу, цього разу заявою про те, що Ви «розділяєте занепокоєння» відкупитися не вийде. Усе дуже серйозно. Команду людей, які входять в коло Ваших поплічників, формували саме Ви. Саме Ви відповідаєте за дії та бездіяльність Генерального прокурора та голови СБУ, за представників в БПП і Ваших штабах в регіонах таких персонажів як Євген Рищук, Андрій Гордєєв та інші. Ви ці чудовиська «породили», на Вас відповідальність і за їх знешкодження.

Станом на зараз Ви отримали третій результат на Херсонщині. Після Володимира Зеленського та Юрія Бойка. Цей результат Вам забезпечили вбивці Гандзюк.

Залишився 21 день. Іншого шансу не буде. Думайте».

Читайте також:

Організатор убивства Гандзюк на камеру розказав, хто просив його «провчити» активістку

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, петро порошенко, катерина гандзюк
В тему