13 Грудня 2018
Новини

Собор УПЦ КП: серед кандидатів на пост очільника єдиної церкви є Луцький митрополит Михаїл

Собор УПЦ КП: серед кандидатів на пост очільника єдиної церкви є Луцький митрополит Михаїл

У Києві триває Архієрейський собор УПЦ Київського патріархату. Він проходить під стінами резиденції патріарха Київського Філерата, де обговорюють питання статуту нової церкви та обирають кандидата на посаду предстоятеля єдиної помісної церкви. За останніми даними, серед ймовірних кандидатів є митрополит Волинський і Луцький Михаїл..  

Як стало відомо, в УПЦ КП вже обрали свого кандидата в очільники Єдиної помісної церкви, проте ім'я претендента наразі оголошувати не будуть, - пише "24 канал".

Ймовірні кандидати на пост очільника Єдиної помісної церкви:

Одним із ймовірних очільників єдиної помісної церкви є патріарх Філарет, якому у січні 2019 року виповниться 90 років. Та в УПЦ МП наголосили, що за нього на Об'єднавчому соборі голосувати не будуть. Також в Константинополі натякнули, що його фігура не є "об'єднавчою".

Іншим кандидатом є 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Він також є намісником Філарета. Тобто, якщо з патріархом щось станеться, то саме Епіфаній займе місце Блюстителя патріаршого престолу.

Митрополит Епіфаній – людина освічена, знає багато іноземних мов. Вивчав філософію в Афінському університеті в Греції.

Митрополит Епіфаній
Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній

Ще одним кандидатом є 52-річний митрополит Волинський і Луцький Михаїл. Релігійну освіту отець здобув в духовній академії міста Санкт-Петербург, до цього працював моряком. На Волині його поважають за тверду патріотичну позицію.

Митрополит Михаїл
Митрополит Волинський і Луцький Михаїл

Позиція Вселенського патріархату – щоб було три кандидати. Але оскільки Автокефальна церква відмовляється висувати свого кандидата, то залишається лише МП і КП.

"Якщо від нас вимагатимуть двох кандидатів, то виходить, що наша церква повинна розділитися у своїх думках. Ми не зовсім згодні з такою позицією і хочемо висувати одного кандидата", – зазначав раніше митрополит Іоанн.

Як стало відомо згодом, у Київському патріархаті УПЦ обрали єдиного кандидата.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему