12 Листопада 2018
Новини

Українці їдуть по угорські паспорти сім хвилин електричкою

Українці їдуть по угорські паспорти сім хвилин електричкою

Нещодавно в Україні розгорівся справжній скандал на міжнародному рівні щодо видачі українцям  паспортів іншої країни.  Йдеться про угорські документи, які отримували жителі Закарпаття.

Конфлікт призвів до того, що навіть відбулася дипломатична зустріч глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто. Але навіть тоді їм не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатців за паспорти Угорщини депортуватимуть з України?

Через місяць, ситуація зовсім не змінилася. Українці продовжують отримувати другий паспорт, але вже на території сусідньої країни, їдучи туди на звичайнісінькою електрчикою.

Замість закарпатського міста Берегово угорські паспорти українцям тепер видають в угорському місті Кішвадр. Про це сьогодні заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, пише glavcom.

Власне, на запитання мас-медіа про ситуацію із видачею паспортів у Береговому губернатор відповів: «Нічого не змінилося. Ну, перенесли видачу в сусіднє угорське місто Кішварда. Люди сіли на електричку, яка йде 7 хвилин, і вони вже у Кішварді і там приймають (громадянство — ред.)», — зауважив Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через угорські паспорти на Закарпатті шлях України в ЄС під загрозою 

При цьому Генадій Москаль додав, що «якщо ми йдемо в Європу, то Європа без кордонів. Що дає подвійне громадянство, якщо в нас буде єдине. На кожному паспорті Європейського союзу не пишеться спочатку країна, пишеться «Європейський союз».

Він також зазначив, що видача угорських паспортів українцям ніяким чином не впливає на «економіку та регіон».

Нагадаємо, наприкінці вересня між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

4 жовтня консула Угорщини у Береговому було оголошено персоною нон грата, у відповідь Угорщина заявила про вислання українського консула.

25 жовтня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна і Угорщина 28 листопада проведуть у Києві комплексні консульські консультації у зв'язку з видачею угорських паспортів жителям Закарпаття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему