29 Жовтня 2018
Новини

На Закарпатті від кору померла дитина

На Закарпатті від кору померла дитина

У реанімаційному відділенні Закарпатської обласної дитячої лікарні помер 12-річний хлопець із села Страбичово. У нього діагностували кір. Щеплення в дитини не було.

Про це пише Gazeta.ua.

Хлопця тиждень лікували вдома. До лікарні батьки привезли його в стані середньої важкості, розповів головний лікар дитячої обласної лікарні Роман Шніцер, передає Mukachevo.net.

"Попередньо лікарі діагностували у нього кір. Захворювання було вже десь близько тижня на дому. За медичною допомогою раніше до нас не звертався. Привитий не був. Тобто маємо запізніле поступлення. Стан хлопчика різко погіршився і його перевели у реанімаційне відділення. Вже були холодні кінцівки. Порушення мікроциркуляції. Там продовжувалась негативна динаміка - падіння тиску, розлади життєво важливих органів, і на цьому фоні наступила смерть у дитини. Такий миттєвий перебіг хвороби", - зазначив Роман Шніцер.

Чому батьки не звернулись за допомогою раніше, поки що не відомо. Разом з тим, вони звернулись до правоохоронців з заявою про неналежне виконання своєї роботи лікарями. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником".

У лікарні зазначили, що спочатку проведуть всі експертизи, а вже за їх висновками будуть діяти далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині із кором злягли 45 школярів і вагітна учителька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, захворювання, діти, смерть, закарпаття, кір
В тему

Останні матеріали