7 Серпня 2018
Новини

«В добрі руки»: живодера з Одеси, який катував тварин, – посадять

«В добрі руки»: живодера з Одеси, який катував тварин, – посадять

Уперше в історії України правоохоронці затримали та оголосили підозру чоловіку, який жорстоко поводився з тваринами. Його помістили під варту в Одесі, – пише «uain.press».

«Це дійсно перший випадок притягнення до відповідальності особи за такий злочин із чим вас, колеги, суспільство та зоозахисники і вітаю», – написав на своїй сторінці у Facebook радник начальника поліції Одеської області Руслан Форостяк.

Він додав, що живодера вдалося затримати завдяки тиску зоозахисників, їхньої співпраці з правоохоронцями.

Нагадаємо, у травні «Думская» опублікувала розслідування про сім’ю, яка «усиновлює» безпритульних тварин і знущається над ними.

Місцева волонтерка Ірина Герцог розповіла: вона віддавала кошенят через Інтернет у «добрі руки». Тваринку зголосилася забрати жінка Валерія. Вона пообіцяла, що разом із сином та чоловіком доглядатиме та любитиме кошеня. Ірина погодилася.

Наступного дня волонтерка вирішила перевірити, як живе її вихованець. Вона зателефонувала Валерії, але слухавку ніхто не взяв. Тоді жінка разом із подругою пішла прямо додому до нових власників кошеняти. Там пані Ірина знайшла тварину ледь живою.

Згодом з’ясувалося, що родина живодерів чи не щодня знаходить нових «улюбленців», які через кілька днів у нових власників безслідно зникали.

Через деякий час Валерія зізналася, що тварин катує та вбиває її співмешканець.

Нагадаємо, 4 серпня 2017 року, в Україні набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як «знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі». Також мова йде про нацьковування тварин одна на одну і на інших тварин, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, в тому числі порушення правил утримання тварин.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання – штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

За задоволення статевої пристрасті з твариною – штраф від 3400 до 8500 грн. Тварину конфіскують.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, знущання над тваринами, кримінал, одеса
В тему