18 Липня 2018
Новини

Ірис, Сварг і Україна: якими вигадливими іменами називають дітей у столиці

Ірис, Сварг і Україна: якими вигадливими іменами називають дітей у столиці

Абсолютне лідерство, як і минулого року, утримують «дівчачі» імена Софія та Злата і «хлопчачі» – Максим і Артем.

Якими іменами нарікають своїх новонароджених нащадків кияни? Цікаво, що в «трендах» у столичних батьків старослов’янські імена – Агая, Ясноведа, Азарій і Сварг.

За даними прес-служби територіального управління юстиції у місті Києві, серед жителів столиці, в сім’ях яких відбулося поповнення, в першому півріччі 2018-го найпопулярнішими іменами для малят були: для дівчаток – Софія, Злата, Марія, Мілана, а для хлопчиків – Максим, Артем, Олександр і Дмитро. Пише «Страна.юа».

З незвичайних імен, якими називали діток кияни: Ірис, Аглая, Златояра, Фаїна, Ляля, Ясноведа – обирали для донечок і Азарій, Марсель, Златозар, Сварг, Закарія, Кіпріян – для хлопчиків.

Серед найбільш екзотичних імен маляток Київської області за перші шість місяців поточного року – Україна, Тамерлан і Корбан.

Очільник київського управління юстиції Станіслав Куценко навів також статистику народжуваності в столиці за перше півріччя 2018-го. Згідно з даними столичного чиновника, за шість місяців у Києві видали 17057 свідоцтв про народження, зокрема прямо в пологовому свій перший документ отримали 8212 маляток. Що стосується того, яка стать переважає серед новонароджених, то динаміка 2017–2018 років свідчить, що хлопчиків з’являється на світ 52%, а дівчаток трошки менше – 48%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, діти, імена
В тему

Останні матеріали