2 Липня 2018
Новини

Які послуги сімейний лікар і педіатр зобов'язані надавати безкоштовно

Які послуги сімейний лікар і педіатр зобов'язані надавати безкоштовно

Сімейні лікарі, терапевти та педіатри спостерігатимуть за станом здоров’я чи станом здоров’я, ставитимуть діагнози та лікуватимуть найбільш поширені хвороби, травми, отруєння.

На рівні первинної медичної допомоги у пакет послуг входитимуть аналізи і дослідження – повідомляє Міністерство охорони здоров’я на своїй сторінці у Фейсбуці.

За бажанням вагітної лікар зможе може вести неускладнену вагітність.

Ваш лікар має слідкувати за вакцинацією вашої дитини і вас за календарем щеплень.

Новий порядок надання первинної медичної допомоги передбачатиме профілактичні огляди та аналізи для груп ризику семи захворювань.

Ваш лікар виписуватиме рецепти на ліки, зокрема за програмою «Доступні ліки».

Лікар самостійно визначатиме необхідність візиту до пацієнта додому, залежно від медичних показів, а також даватиме поради щодо полегшення стану по телефону.

У компетенції лікаря первинки також окремі послуги паліативної допомоги – спостереження та оцінка стану важкохворого пацієнта, виписування рецептів для лікування больового синдрому.

Ваш лікар також видаватиме вам потрібну довідку, листок непрацездатності, направлення для проходження медико-соціальної експертизи тощо.

Комунальні і приватні медзаклади, які підписали договори з Національною службою здоров’я, фінансуватимуться за новою моделлю - «гроші йдуть за пацієнтом».

Докладніше про оновлений список першої медичної допомоги читайте на сайті: moz.gov.ua.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, допомога, Лікарі
В тему

Останні матеріали