20 Квітня 2018
Новини

Майже через 4 роки бойовики повернули останки тіл загиблих у авіакатастрофі Boeing 777

Майже через 4 роки бойовики повернули останки тіл загиблих у авіакатастрофі  Boeing 777

Людські  останки перебували у збройних формувань, сьогодні їх передали Нідерландам для подальшої експертизи.

За сприяння Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ незаконні збройні формування передали представникам Нідерландів останки тіл загиблих у авіакатастрофі рейсу МН17. Про це УНН у відповідь на запит повідомила прес-служба СММ ОБСЄ.

«Сьогодні, 20 квітня 2018 року, СММ ОБСЄ сприяла поверненню, як повідомлялося, людських останків, які нібито було виявлено на місці падіння авіалайнера рейсу MH17 у Донецькій області», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  17 липня 2014 року літак виконував регулярний рейс MH17 з Амстердама (Нідерланди) до Куала-Лумпура (Малайзія). Він вилетів з Амстердама о 13:30 за київським часом та прямував до міжнародного аеропорту «Куала-Лумпур», зв’язок із лайнером перервався близько 16-ї години.  

Рештки літака впали поблизу міста Торез Донецької області. На борту перебувало 298 людей (283 пасажирів і 15 членів екіпажу), ніхто не врятувався.

За кількістю жертв катастрофа Boeing 777 стала найбільшою в історії України  і загалом у XXI ст., якщо не враховувати терактів 11 вересня 2001 року, та найбільш смертоносним збиттям пасажирського літака.

Збиття «Боїнга» спричинило нову хвилю міжнародних санкцій західних держав проти Російської Федерації. Чимало експертів вважає це «переломною точкою» у стосунках Російської Федерації зі Сполученими Штатами, Європейським Союзом та їхніми союзниками.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему