22 Січня 2018
Новини

22 січня: кого привітати з днем ангела

22 січня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Антоніна, Захар, Петро, Пилип.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

АНТОНІНА

Ім’я Антоніна походить від назви давньої римської династії Антоніо. Імовірно, воно утворене від грецького слова «antao», що у перекладі означає «вступає в бій», «змагатися в силі», «протистоїть», «противниця», «гідна похвали».

В імені Антоніна зібрані і життєрадісність, і добродушність. Але в той же час у власниці цього імені ніби співіснує дві особистості. Як це проявляється? У дитинстві Антоніна доброзичлива, привітна і весела. Вона дуже добре засвоює будь-яку інформацію, і це допомагає Тоні в шкільні роки врівноважити властиві їй грайливість і непосидючість. І ось в цей час у дівчинці Антоніні прокидається інша особистість її імені – вона стає більш урівноваженою. Хоча зовні такі зміни, як правило, не помітні. Просто Тоня стане більш обачною в проявах добродушності і життєрадісності. Тепер її приваблюють не самі ігри, а можливість досягати якихось поставлених цілей. Звичайно, іноді у Тоні з’являється величезне бажання командувати і керувати, особливо якщо у неї є молодші брати чи сестри. З неї виходить хороша помічниця для мами. Антоніна може бути вчителем, лікарем, кравчинею або вихователем. У неї непогані організаторські здібності, але якщо вона обійме посаду керівника, у неї може проявитися сильне бажання панувати. В Антоніни чудово виходить поєднувати любов до своїх ближніх із любов’ю до себе. Це дозволяє їй бути прекрасною господинею і люблячою, турботливою матір’ю та дружиною. Всі свої сили вона спрямовує на те, щоб сім’я була щаслива і в достатку. Тоня завжди приготує дуже смачний обід, ретельно прибере в квартирі, створивши затишок, і сходить у магазин, де купить тільки найкращі продукти для своїх улюблених людей. Така риса, як добродушність, допомагає їй створити в сім’ї прекрасну атмосферу благополуччя і веселощів. Найважливіше, щоб надлишковий прагматизм, властивий Антоніні, не зруйнував усе те, що вона робить для сім’ї. Антоніна дуже товариська, у неї багато подруг, а також вона має успіх у чоловіків. І, звичайно, її оточує багато шанувальників. Якщо Ви хочете поділитися з Антоніною якимось секретом, краще попередньо переконатися в її зацікавленості зберігати Вашу таємницю. Тоня у всьому шукає вигоду і навіть у цьому питанні не пропустить можливості використовувати його в своїх інтересах.

 

ЗАХАР

Ім’я Захар походить від давньоєврейського імені Зехар’я (Зехаріаху), що означає «Господь згадав» ( «Яхве згадав»), «згаданий Господом», «пам’ятний Господу», «пам’ятає Господа». В сучасності більш поширеною формою стала коротка форма імені.

Захар – добродушний, поступливий, уважний і турботливий чоловік. Він дуже сентиментальний і обожнює дивитися фільми про кохання. Захар не знає, що таке корисливість, він чуйний і готовий у будь-який момент прийти на допомогу. Характеру Захара не вистачає твердості й наполегливості, через що його добротою часто користуються. Захар обожнює природу, якщо у нього буде можливість купити землю, він обов’язково нею скористається і займеться вирощуванням плодових дерев. У Захара буде спокійне життя, без особливих потрясінь. Ще в дитячі роки Захар проводить час за конструктором, його дуже цікавить техніка. Саме тому Захар часто вибирає роботу водія.

На роботі він буде скромним і чуйним співробітником. Для досягнення успіху в професійній діяльності Захару доведеться навчитися проявляти твердість із колегами, а також почуття гумору. Тоді Захар зможе побудувати кар’єру у сферах, де необхідні терпіння й аналітичний склад розуму. Жінки дуже тягнуться до Захара завдяки його чуйності. Дружиною Захара часто стає кинута кимось жінка, що отримала в стосунках із Захаром потрібні розраду і співчуття. Одружується цей чоловік, як правило, в пізні роки, часто у його обраниці вже є дитина. На жаль, добродушність і м’якість Захара нерідко призводять до того, що дружина займає в родині чільну позицію. У цьому випадку необхідно, щоб половина Захара проявляла тактовність у спілкуванні із чоловіком, інакше вона може завдати травму цьому чутливому чоловікові.

Захар любить займатися домом, у вихідний день його можна побачити за прибиранням житла. Він ніколи не зрадить своїй дружині. Захар найчастіше має дітей чоловічої статі. Працюючи вдома, він залучає до цього дітей, вважаючи, що найкраще виховує людину саме робота. Навчання дітей Захара перебуватиме під постійним його контролем, він завжди ходить на батьківські збори. Захар – товариська людина, із задоволенням запрошує в гості і своїх друзів, і просто випадкових знайомих. Захар підтримує хороші відносини із сусідами. Розлютити цього чоловіка вкрай складно, і, якщо таке станеться, незабаром злість зміниться спокоєм і навіть почуттям незручності. Справжнім другом Захара стане той, хто не тільки отримує допомогу, а й сам у будь-який момент може її надати. 

ПЕТРО

Ім’я Петро має давньогрецьке походження, в перекладі означає «камінь», «скеля», також трактують як «твердий», «надійний», «непохитний».

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків запитаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було би непогано віддати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту вчителям. Замолоду часто колекціонує фотографії артистів і музичні записи співаків.

Володар імені Петро мужній чоловік, хоча часом може поводитися дуже авторитарно, насилу приховує свою емоційну природу. При цьому він приємний, ніжний, темпераментний і щедрий, сердечна людина. Образ, який Петро намагається донести до інших, є правильним, показовим, з його погляду, йому потрібно, щоб ним захоплювалися і визнавали його достоїнства. Для досягнення цієї мети він проявить усю свою непохитну волю. Петро досить непоганий працівник, але його працездатність залежить від рівня мотивації і від настрою. Власник цього імені володіє всіма необхідними якостями організатора, проте не завжди це вдається йому добре. Він навіть трохи пихатий, хоча залишається наївним. Петро може здатися самовпевненим, егоцентричним і запальним, хоча це ще не означає, що він стане менш сором’язливим. Цьому чоловікові краще доручати різні справи, попередньо обговоривши з ним усі важливі аспекти. Бажано, щоб у маленького Петра були брати або ж сестри, щоб батьки заохочували їх до участі в груповій діяльності, оскільки хлопчик Петя може подумати, що світ обертається навколо нього. Це дозволить йому дізнатися про себе побільше і проявити певні таланти в колективній роботі. Театральний гурток допоможе хлопцеві розвинути здібності. Петро цінує красу, чистоту і чесність, має схильність до подорожей і польоту фантазії, любить спілкування. У сердечних справах він є ідеалістом, має високі очікування від свого партнера. У сім’ї Петро вважає за краще домінувати і очікує від дружини безмежної відданості. Він воліє сім разів обдумати, перш ніж узятися за щось. У професійному плані Петро віддає перевагу професіям, де зможе бути максимально вільним. Йому підійдуть адміністративні посади, він може зробити кар’єру в готельному і ресторанному бізнесі, юриспруденції, в тих сферах, де потрібно контактувати з людьми.

 

ПИЛИП

У перекладі з грецької мови означає «той, що любить коней». У Стародавній Греції кінь був не тільки символом мужності і влади, також він уособлював циклічність розвитку світу. Характер Пилипа так само важко стримати, як і зупинити коней. У нього настрій може змінюватися кілька разів на день. Його вчинки підпорядковані емоціям. У дитинстві примхливий, неслухняний, який домагається свого від батьків сльозами. Тому Пилип поступово перетворюється в розпещеного егоїста. Подорослішавши, Пилип навчиться керувати собою. Він стежить за тим, як до нього ставляться люди. Пилип зазвичай ховає свої образи від інших. Його недоліками є нестача терплячості і твердості. Пилипу подобається бути в центрі уваги. Він дуже честолюбний і намагатиметься знайти таку професію, яка дозволяла би йому відчути себе важливою персоною. Якщо Пилип відчує свою перевагу, то із задоволенням буде давати поради і повчати. У родині Пилипа його родичам дуже нелегко. Адже вдома він не стримує себе і свої емоції. У шлюб Пилип вступає якомога пізніше з двох причин. По-перше, кар’єра для нього має першорядне значення. По-друге, дуже вже важко відшукати таку жінку, яка змогла би бути такою ж терплячою і чуйною, якою була мати Пилипа. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему