21 Січня 2018
Новини

21 січня: кого привітати з днем ангела

21 січня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Юрій (Георгій), Григорій, Антон та Ілля.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

ЮРІЙ (ГЕОРГІЙ)

Ім’я Георгій походить від давньогрецького слова «георгос», що означає «обробляти землю», «землероб». У християнстві особливо шанується святий Георгій Побідоносець – воїн, який прийняв у II столітті нашої ери мученицьку смерть. Після смерті святий Георгій з’явився на землю, щоб убити жахливого дракона (змія) – пожирача людей на території сучасного Лівану (це надалі стало улюбленим сюжетом іконописців – «Чудо Георгія про змія»). Серед православних святих Георгій вважається покровителем воїнів, землеробів і пастухів, а в католицизмі він також покровитель лицарства і лицарських походів. Георгій Побідоносець вважається небесним заступником багатьох країн і міст. «Георгіївський хрест» використовується в прапорах флотів Англії та Грузії.

У дитинстві йому подобається гратися самому, але не тому, що він тихоня, а тому, що його скромність не дозволяє попроситися до хлопців у гру. Хлопчаки часто вибирають Георгія як головного хранителя таємниць. Він не розповість ні дитині, ні дорослому те, про що попросили мовчати. Георгій уважний слухач, він добродушний і доброзичливий, тому не залишається без друзів і знайомих, незважаючи на свою скромність. Георгій акуратний і старанний. Докладе всіх зусиль, щоб виконати справу ретельно і в строк. З таких чоловіків виходять чудові заступники, які повинні виконувати багато справ, але при цьому не бажають пожинати плоди слави. Георгій злопам’ятний, не ображається на жарти і має гарне почуття гумору. При цьому в нього чудова пам’ять. Георгій любить веселощі, в своїй компанії він відкритий і товариський хлопець, а з незнайомими людьми тримається насторожено. Нерішучість і сором’язливість Георгія можуть перешкодити йому знайти свою половину. Але завдяки тому, що у нього багато друзів, усе ж це стає здійсненним. Саме друзі познайомлять його, створять атмосферу, де ця обраниця стане «своєю» в компанії. І ось тоді Георгію буде легше з нею спілкуватися і порозумітися. Зраду з боку коханої жінки Георгій навряд чи пробачить, тому свою пасію він шукає особливо ретельно.

ГРИГОРІЙ

Ім’я Григорій грецького походження. У перекладі слово «грігорео» означає «пильнувати, не спати», також його перекладають як прикметник «чуйний», «хто не спить». Григорій – одне з небагатьох імен, що з’явилися в епоху становлення християнства; ім’я метафорично зіставлялося з особистими якостями ідеального християнина.

У дитинстві Григорій живий і непосидючий хлопчик. Він дуже старається бути хорошим, битися не любить, але за себе обов’язково постоїть. Подорослішавши, намагається бути рівним з тими, хто його оточує, ввічливий з усіма. Григорій дуже чутливий, навіть різке слово або недоброзичливість співрозмовника можуть його образити. Він завжди думає про те, щоб не скривдити нікого навіть словом. Гриша приділяє багато уваги своєму одягу і зовнішньому вигляду. Він залежний від думки оточення, йому хочеться подобатися всім. Здібності Григорія можуть проявитися в галузі техніки – йому подобаються прикладні науки. Він дуже любить читати і розвинений усебічно. Завдяки цим знанням може стати фахівцем у будь-якій професії. Але Грицько не кар’єрист, і йому не вистачає трішки честолюбства, щоб бути успішним по-справжньому. Григорій вірний тій жінці, яку вибере собі супутницею життя. До неї у нього не буде особливих вимог. Він цінує домашній затишок і любить смачно та різноманітно поїсти.

АНТОН

Ім’я Антон має різні версії походження. За першою з них, це видозмінена форма грецького імені Антоній. Імена Антоній і Антон походять від римського родового імені Antoninus, похідного від Antonius, яке отримували всі хлопчики-первістки в цій родині. Ім’я Антонін також є родинним Антону. Ім’я Антон означає «вступає в бій», «протистоїть», «той, що змагається в силі» та є епітетом богу Діонісу. За другою версією, ім’я Антон має значення «квітка», «колір» – у перекладі з грецького «anthos». У Антона з дитинства добре розвинена інтуїція. Він росте легко збудливою і активною дитиною. У той же час власник цього імені має таку рису, як терпіння. До вирішення кожного питання він обов’язково підходить з його детального вивчення. Для цієї людини абсолютно не властиво погоджуватися на сумнівні пропозиції та вплутуватися в авантюри. Антон уміє влитися в колектив, але в той же час рідко довіряє кому-небудь повністю. Він не розкриває власну сутність, поводиться залежно від ситуації. Нерідко йому не вистачає впевненості в своїх силах. Антон хороший товариш. Чарівність Антона притягує до нього інших людей. Усі ці якості розвиваються у власника імені та допомагають у реалізації різних цілей. Нерідко він замикається в собі й відмовляється з будь-ким ділитися своїми переживаннями. Розвинена інтуїція цього чоловіка заважає йому прислухатися до порад тих, хто його оточує. Він довіряє тільки собі. Антон глибокодумний. Окрім того, у нього прекрасна пам’ять. Антон не терпить морального тиску від інших людей. В особистих стосунках Антона не все так просто. У ньому часто переважає невпевненість у власних силах. Цей комплекс може негативно позначитися на обраниці носія імені, відлякуючи її. Через що виникає почуття неповноцінності й Антон може стати агресивним. У такі моменти він втрачає самовладання і стає імпульсивним. У той же час цю людину не полишає сентиментальність. Антону властиві крайнощі. Він легко перебудовується від стану сором’язливості до надмірної розкутості. Благополуччя, впевненості і спокою Антон досягає лише до 40 років. Найчастіше обставини складаються так, що в дружини цей чоловік вибирає жінку, народжену в літні місяці. Прекрасна сім’я у Антона вийде з Іриною, Валерією, Мариною або Катериною. Найкраще реалізувати свої таланти і вміння Антону вдасться в галузі медицини. Крім того, він може стати хорошим інженером. Чоловік з таким ім’ям абсолютно не боїться роботи і береться практично за будь-які справи. Часто він сам не впевнений у конкретиці своїх цілей, тому рідко піднімається кар’єрними сходами.

ІЛЛЯ

Ім’я Ілля – це варіант староєврейського імені Еліяху, що означає «Мій Бог – Господь», також можна передати як «віруючий». Інакше тлумачать, що ім’я Ілля походить від імені Ілія, що має значення «фортеця Господня» і «сила Божа».  

Ілля артистичний, іронічний і багатоликий. Він заглиблений у себе, все розповість і покаже будь-кому, але в свою душу пустить тільки обраних. У компанії Ілля веселий і товариський. Він легко спілкується з будь-якими людьми, не конфліктний. На перше місце Ілля завжди ставить свою сім’ю. Відштовхнути від сім’ї та близьких Іллю може холодність і зневага, які для нього просто нестерпні. Ілля запальний, але швидко остигає. Після сварок він довго кається в своїй нестриманості. Своє серце чоловік, як правило, тримає в узді. Перш ніж зробити пропозицію своїй коханій, він підготує всі умови для спільного життя. Імпульсивні вчинки Іллі часто тягнуть за собою невдачі та розчарування. В Іллі добре розвинена інтуїція. Він здатний оцінити обстановку, а оцінивши її, швидко приймає правильне рішення. В досягненні мети дуже часто Іллі заважають усілякі дрібниці. Ілля розумний, має гарну пам’ять, здатний судити про події з різних точок зору. У виборі друзів Ілля буває не дуже перебірливий. А творчий потенціал цієї людини більшою мірою залежить від ступеня його закоханості. До своєї обраниці він уважний, ніжний і турботливий. Іллі важливо, щоб його жінка була близька йому духовно. Тоді він здатний оцінити її по достоїнству. Сім’я для Іллі стає найголовнішим. Він безмежно кохає дружину і надзвичайно ніжний і добрий з дітьми. Хоча частіше Ілля прагне вибрати собі заняття, не пов’язане з організаторською діяльністю, часом професія сама вибирає його. Можна зустріти Іллю-лікаря або Іллю-вчителя. Яку би працю собі не вибрав цей чоловік, найімовірніше, він досягне на цьому полі значних професійних висот. Найкраще Ілля працює в тандемі з колегою, риси характеру якого доповнюють характер Іллі. З дитинства в Іллі розвинене почуття власності. Він вважає за краще й ігри, і справи організовувати самостійно, а потім нести всю відповідальність за результати. Ілля рідко витає в хмарах, йому важливий конкретний результат. За вдачею він добрий і незлостивий, але все невдоволення висловлює прямо. Частково через це реалізація задуманого не завжди вдається цьому чоловікові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему