17 Січня 2018
Новини

«Смертельний переполох»: у місті оголосили надзвичайний стан через отруйну фугу

«Смертельний переполох»: у місті оголосили надзвичайний стан через отруйну фугу

В японській префектурі Айті зчинився переполох через продаж відомого делікатесу. Працівники рибного магазину реалізували знамениту рибу фугу, забувши вийняти з неї отруйну печінку.

В японському місті Гамагорі, розташованому в центральній частині країни, забили на сполох через отруйну рибу фугу. Як відомо, цей азійський делікатес, призначений для найбільш ризикових гурманів, смертельно отруйний, якщо зробити хоч невеличку помилку в його приготуванні. Пише BBC.

Тож підстави для тривоги у місцевої адміністрації серйозні: персонал міського супермаркету продав п’ять тушок риби фугу покупцям, не вийнявши з них печінку, де якраз і міститься отрута.  Владці міста у терміновому порядку застосували в Гамагорі спецсистему сповіщення і звернулися до усіх, хто днями придбав рибу фугу, з настійною порадою перевірити рибини на наявність у них печінки. Таким чином вдалося запобігти можливому фатальному перебігу подій, від найшовши і знищивши три смертельних фугу. Але ще дві неякісно оброблені тушки знайти поки не вдалося.

Для довідки. Один із найпопулярніших делікатесів, який можна скуштувати лишень у Країні Вранішнього Сонця, – риба фугу – настільки отруйний, що найменша помилка у приготуванні має летальні наслідки. Шкіра, яєчники і печінка риби цього виду містить речовину нейропаралітичної дії тетродотоксин. Отруєння нею загрожує швидкою смертю: спершу людина відчуває оніміння в роті, після чого настає параліч верхніх дихальних шляхів і майже неминуча смерть. Проти тетродотоксину протиотрути не існує. Тож цю рибу дозволяється готувати для їдців лише спеціально навченим і ліцензованим кухарям. Щороку в Японії реєструють кілька випадків отруєння фугу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему