В центрі уваги

У Боратині Держгеокадастр віддає в приватні руки землі на 2 000 000 доларів

img

Волинський Держгеокадастр продовжує всупереч інтересів громад, рішень Президента і Уряду передавати земельні ділянки приватним особам на територіях області.

У лютому ми писали про те, що 9 осіб в короткі терміни отримали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею по 2 гектари у Шацькому районі, а пізніше група людей, зокрема, члени родини ексдепутата теж отримали документи на ділянки теж площею по 2 гектари в Горохівському районі.

Хоча, нагадаємо, мешканці області роками чекають на паї, які гарантовані їм законом. 

Цього разу нам вдалося отримати копії документів, де нові фігурують "щасливі власники ділянок" на території Боратинської сільради неподалік Луцька.

Так, Олег Петрович Шевченко, Микола Миколайович Шершенюк, Володимир Романович Соляр, Ольга Миколаївна Мартинюк, Олександр Володимирович Мартинюк отримали дозволи на розробку документації для ведення особистого селянського господарства на території Боратинської сільської ради Луцького району. І знову площа кожної ділянки — 2 гектари.

Зауважимо, що середня ринкова ціна однієї сотки землі біля Луцька становить близько 2 000 доларів США. Тож за приблизними підрахунками громада могла б отримати від їх реалізації приблизно 2 000 000 доларів. Натомість ці землі переходять в приватні рукичерез дії Держгеокадастру.

Ще на минулому тижні умисні діі Волинського Держгеокадастру нанесли чималих збитків бюджетам місцевих рівнів, а саме, скасування земельних торгів на площу 11.5 тис га Володимиром Боярчуком, призвело до недоотримання ОТГ близько 32млн грн від оренди землі, та окремо доведено до ліквідаціі Державного підприємства "Волинський науково-дослідний інститут землеустрою", про що останнім було направлено відповідне звернення до депутатів Волинськоі обласної ради.

Зауважимо, що нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента "Про передачу землі громадам"  виконано, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади. 

Червоним виділені ділянки, які віддають

Червоним виділені ділянки, які віддають

Все про: Волинь, луцьк, земля, Фото
В тему