18 Квітня 2018
Новини

Із аварійними балконами в історичних будівлях доручили розібратися департаменту ЖКГ

Із аварійними балконами в історичних будівлях доручили розібратися департаменту ЖКГ

Аварійний стан балконів у будинках історичного значення по проспекту Волі потребує негайного втручання відповідних структур – про це йшлося під час сьогоднішнього засідання виконкому Луцької міської ради.

Як вирішується проблема із аварійними балконами на історичному будинку, - звернувся член виконкому Олександр Серватович до Руслана Юлдашева, директора ЖКП №3.

Руслан Юлдашев відповів, що у будинках № 7, 9, 11, 15, 17, 19 відбувається відшарування бетону.

«Балкони не прості, вони фігурні і потребують втручання фахівців, - зазначив Руслан Юлдашев. -  Мешканці приватизували своє житло і балкони увійшли у їх приватну власність. В мене є чіткі пояснення Тараса Яковлева (колишнього заступника міського голови), хто за що відповідає».

«Ви маєте діяти згідно з чинним законодавством, - заперечив Олександр Серватович. – А не спиратися на неправильні пояснення. Мені не відомо жодного випадку, щоб ви провели збори із мешканцями, зібрали підрядну організацію, щоб розібратися у цій проблемі. Бо та бабця, яка є власницею квартири, сама не повинна ремонтувати балкон в історичній частині міста і тим більше вона некомпетентна в цьому питанні. Ви маєте знайти компетентне рішення щодо цього питання».

Читайте також: Чиновник виявився «неготовим» доповідати про перенесення зупинок у Луцьку

Юрій Крась, керівник департаменту ЖКГ зазначив, що кошти на ремонт фасадів цих будинків не виділялися з 2016 року, але, за його словами, треба працювати над питанням спільно з мешканцями, зібрати збори.

«Це окраса міста, наша історична горість, а тому місто не може самоусуватися від вирішення цих питань, це нонсенс», – зазначив Олександр Серватович.

«Є така проблема, думаю, в цьому році ми її вирішимо», - резюмував Юрій Крась.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему