12 Квітня 2018
Новини

Перевізники хочуть підвищення вартості квитка до 5 гривень

Перевізники хочуть підвищення вартості квитка до 5 гривень

Зараз тривають громадські обговорення щодо підвищення вартості проїзду на 1 гривню в луцьких маршрутках.

Причиною для підвищення тарифу за проїзд перевізники називають зростання вартості дизпалива більше ніж на 20 %. А, згідно із постановою Кабміну, подорожчання паливно-мастильних матеріалів більш як на 10 % є причиною для перегляду тарифів. 

Проте, відповідно до вимог законодавства, перед збільшенням вартості проїзду необхідно провести низку регуляторних процедур, одна із яких – громадські обговорення, що відбулися сьогодні у ЦНАПі обласного центру Волині.

Під час слухань перевізники зазначили, що у разі, якщо тариф не буде збільшено, вони страйкуватимуть. У багатьох обласних центрах України вартість проїзду уже становить 5 гривень.

Однак чимало лучан обурює намір підняти оплату за проїзд на гривню. За словами невдоволених людей, плата у сумі 5 гривень абсолютно невиправдана, маршрутки у Луцьку часто перебувають у жахливому стані, салон і технічний стан транспортних засобів далеко не найкращі, крім того, перевізники нерідко порушують графіки руху.

Депутат Луцької  міської ради Павло Данильчук обурився, чому проводяться саме громадські обговорення, а не слухання, мовляв, обговорення не впливають на подальше прийняття будь-яких рішень.

Заступник міського голови Олександр Рачков пояснив, що обговорення проводяться в порядку, встановленому законодавством.

Присутні на слуханнях представники громадських організацій та пенсіонери ставили представникам влади запитання, висловлюючи своє обурення або ж незадоволення з приводу можливого підвищення. Скаржилися на те, що водії не видають квитки і, за словами присутніх, потім забирають собі певні суми з доходів.

Натомість представники перевізників та водії обурювалися звинуваченнями на їхню адресу. Один із присутніх заявив, що економічний аналіз, наданий міською владою, недосконалий, мовляв, там ішлося про зарплати кондукторам, а кондукторів у маршрутках немає.

Згадували в дискусії й Тернопіль, де міською радою прийняте рішення про перехід від маршруток на великогабаритні автобуси.

Дискусія триває під доволі високим градусом напруги, між присутніми виникали суперечки і сварки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему