4 Грудня 2017
Новини

Як українка працювала моделлю в Китаї

Як українка працювала моделлю в Китаї

Нашого цвіту – по всьому білому світу, а також у модельних агентствах…

Своєю історією, а саме як працюється у модельному агентстві Китаю розповіла наша землячка, українка 21-річна Дарія Бондаренко. Насамперед, як зазначає дівчина, заробіток залежить від портфоліо моделі, її досвіду, а також сезону та самого агентства.

Українки, які працюють моделями в азіатських країнах, усередньому заробляють від 2 до 2,5 тис. доларів на місяць. Але найбільше платять у Китаї. Там оплачують роботу погодинно. В Японії, Кореї, Сінгапурі та Малайзії ціна фіксована робочий день - за 5 або 10 годин, пишуть ЗМІ.

«У Китаї за показ отримувала в середньому близько 200 доларів. Зйомка для каталогу — 100 доларів за годину роботи. Але для них модель - це вішалка. Нікого не хвилює, чи втомилася ти в туфлях на два розміри менше. Головне відзняти весь запланований ними одяг. Доводиться звикати до брудних щіток для макіяжу, поганої косметики, накладних вій і плойки на 240 градусів… Почала працювати моделлю у 19 років. Вперше полетіла в Корею», - ділиться своїми враженнями дівчина з  gazeta.ua.

«У Кореї чи Японії більш безпечно, агентство піклується про моделей, особливо якщо це перша їхня поїздка. Японці перед макіяжем роблять масаж, зволожувальні маски. В цих країнах платять від 600 до 1000 доларів в день за зйомки для каталогів. За покази — 200-250 доларів. В Таїланді за день заробляють 400 - 500 доларів".

Проте, за словами української моделі, після закінчення контракту суму, яку модель отримала від клієнта, розподілять. «10% йдуть материнському агенству, 40% - приймаючому, 50% - моделі. Із цих 50% віднімаються витрати, які понесло агентство. Це вартість квитків, квартири, кишенькові гроші. Окремо вираховуються податки. Залишок - заробіток моделі. Я отримую всю суму цілком, так і частинами, залежить від умов контракту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали