3 Квітня 2018
Новини

Чи мають право на пенсію непрацюючі українці

Чи мають право на пенсію непрацюючі українці

В Міністерстві запевняють: ситуації, коли людина залишиться взагалі без засобів до існування, не буде.

Якими будуть виплати для тих, хто працював «у тіні» або не працював взагалі роз’яснив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір. Пише Сегодня.

Зі слів чиновника, українці, які не заробили достатньої кількості пенсійного стажу, отримають «пенсію» у розмірі прожиткового мінімуму.

«Крім пенсії, у нас передбачена державна соціальна допомога, і, якщо людина не має мінімального страхового стажу, то для неї передбачається соціальна допомога після досягнення 65 років», – пояснив Микола Шамбір.

Читайте також: Як зростуть виплати пенсій з квітня

Він також уточнив, що державна соціальна допомога призначається в розмірі прожиткового мінімуму, що зараз становить – 1 373 гривні. Тобто, ті, хто не напрацював і мають менше 15 років стажу, на пенсію не матимуть права. Вони можуть отримати державну соціальну допомогу.

«Що таке пенсія? Це не те, що дарується державою. Пенсія – це те, що зароблено людиною. У нас мінімальний страховий стаж, який дає право на пенсію, – 15 років. І це залишається незмінним. Інше питання, який розмір пенсії буде при такому стажі. Зрозуміло, що якщо одна людина пропрацювала 15 років, а інша – 35 років, то у них повинна бути різна пенсія. І зрозуміло, що, якщо людина платила більше внесків, вона повинна отримувати більшу пенсію. Саме на цьому побудована пенсійна реформа", – резюмував Микола Шамбір.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему