6 Березня 2018
Новини

Газотранспортну систему України посилено охороняють

Газотранспортну систему України посилено охороняють

Силові структури взяли під посилену охорону об'єкти газотранспортної системи України

Про це заявив комерційний директор «Нафтогазу»  Юрій Вітренко, інформує «Радіо Свобода».

 «Наразі всі об'єкти критичної інфраструктури посилено охороняються, зокрема Національною гвардією України», – зазначив Вітренко.

Читайте також: З 3 березня Україна користуватиметься польським газом

Нанадаємо, 28 лютого компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації на суму 4,63 мільярда доларів за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту.

Тоді «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу, у компанії оголосили про початок процедури розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України» на поставку й транзит газу.

Вже 1 березня у компанії «Укртрансгаз» заявили про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС і додали, що падіння тиску на вході системи ускладнює його транзит і споживання. Уряд запровадив національний план дій в енергетиці щодо обмеження споживання природного газу, оголосовиши надзвичайний стан.

Проте, вже 3 березня в компанії «Укренерго» заявили, що зниження тиску газу в ГТС на 20% не вплинуло на стабільність енергосистеми.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему