14 Лютого 2018
Новини

Вже дві дитини померли від грипу

Вже дві дитини померли від грипу

Перевищено епідпоріг захворюваності у Волинській, Вінницькій, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях, повідомляє hromadskeradio.org.

За звітний тиждень Україна перевищила епідеміологічний поріг по захворюваності на грим та ГРВІ. Перевищено епідпоріг в Волинській, Вінницькій, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях, повідомила в програмі Ранкова Хвиля на Громадському радіо керівниця Центру Грипу Центру Громадського здоров’я Оксана Артемчук.

«На звітному тижні зафіксовано два летальні випадки серед дітей. Це є дитина семи років в місті Київ. У неї посмертно визначено РНК вірусу грипу Б та дитина 5 місяців із Львівської області. В неї визначено риновірус. Риновірус — це вірус, який відноситься до респіраторної групи інфекцій. Для дорослого населення він нескладний і нескладно протікає, проте у дітей може викликати ускладнення. В Даному випадку призвів до смерті», — розповіла Оксана Артемчук.

На запитання, чому епідпоріг перевищено саме у вказаних п’яти областях, вона зазначила, що епідпоріг перевищений по всій Україні, але за рахунок саме цих областей.

 «Я можу сказати, що в цих областях розпочалася епідемія грипу. В них захворюваність перевищила епідемічний поріг, який вимірюється за даними багаторічних спостережень. Береться захворюваність за 5 та більше років (в ідеалі 10-15 років) та вираховується середнє значення. Для кожного регіону, для кожної області, на кожний звітний тиждень є епідемічний поріг, розрахований відповідно до методики», — пояснила керівниця Центру Грипу Центру Громадського здоров’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему