7 Лютого 2018
Новини

ЮНІСЕФ знайшов спосіб врятувати українців від епідемії кору

ЮНІСЕФ знайшов спосіб врятувати українців від епідемії кору

220 тисяч доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року – пише vesti-ukr.com.

Бельгійську вакцину виробництва Глаксо Сміт Кляйн на замовлення Міністерства охорони здоров'я доставить Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, після чого вакцини відразу будуть передані в регіони, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У повідомленні йдеться, що нова партія вакцини від кору була закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я в рамках підтримки державної програми імунізації.

«Завдяки підтвердженій міжнародній експертизі в сфері закупівель ЮНІСЕФ зміг придбати 1 097 600 додаткових доз вакцини КПК для відповіді України на спалах кору. Поставка буде здійснена в три етапи: перша доставка - 220 тисяч доз вакцини - очікується в кінці лютого, друга поставка - 800 тисяч доз вакцини КПК - планується на кінець березня, третя - 77 600 доз КПК - повинні прибути в кінці травня», - повідомили у відомстві.

Також у МОЗ уточнили, що в другій половині 2018 року ЮНІСЕФ також поставить 901 400 доз вакцини КПК.

«До цього часу потреба країни у вакцині проти кору покриє додаткові поставки, які прибудуть в лютому, березні і травні», - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше в.о. Голова МОЗ Уляна Супрун заявляла, що епідемії кору в Україні немає, і говорила, що ситуація стабілізується. При цьому, за даними головного інфекціоніста МОЗ, лікарям на місцях все ще забороняють ставити інфекційний діагноз, щоб не створювати паніку.

Проте спалах кору вже стали приводом для нової антиукраїнської кампанії в Польщі. Варшава звинувачує наших заробітчан в поширені захворювання і закликає видворяти їх з країни.

Симптоми кору можна сплутати з будь-якою вірусною інфекцією, яка дає висипання по тілу. Але все ж якщо дитина не щеплена, і ми знаємо, що  немає ніякого захисту, то кір буде протікати типово. Спочатку нежить, кашель, температура, почервоніння, виділення з очей. У перші дні можуть з'явитися білі точки на слизовій порожнини рота.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали