18 Січня 2018
Новини

За відсутність комфорту в маршрутках шратфуватимуть перевізників

За відсутність комфорту в маршрутках шратфуватимуть перевізників

Невдовзі у Верховній Раді розглянуть законопроект, який матиме на меті змінити незадовільний стан громадського транспорту, яким користується більша частина українців. 

Серед найпоширеніших та найболючіших питань, які виділяють автори законопроекту, – відсутність кнопки вимоги зупинки, несправні прилади обігріву та кондиціонування, відсутність термометрів, які можуть бути доказом порушення перевізником вимог та стандартів тощо.

Нардепи хочуть передбачити на законодавчому рівні суворішу відповідальність перевізників за невиконання вищевказаних вимог та умов договору на перевезення пасажирів. Адже наразі єдиною дієвою санкцією за невиконання пунктів договору є власне розірвання договору, що практично не реалізується в силу корупційних зв’язків між сторонами, кажуть у парламенті.

У майбутньому за порушення прав пасажирів перевізника будуть карати штрафом в розмірі від 80 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 1360 до 1700 грн). Штраф накладатиметься на посадових осіб перевізника чи на громадян (якщо перевізником є ФОП).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему