18 Січня 2018
Новини

Чи варто боятися подорожчання гречки?

Чи варто боятися подорожчання гречки?

Торік спостерігалось зростання вартості на всі соціальні продукти, окрім гречки та цукру. Так, гречка подешевшала на 10,3 грн, або на 36%, а цукор – на 2,2 грн, або на 15%. 

Гречка була останні півтори року переоціненою, тому попит значно впав. Збільшення ж врожаю та імпорт завершили епоху спекулятивно дорогої гречки.

Що ж до цукру, то тіньовий сектор заважає державі, але допомагає споживачам. Велика частка виробництва цього продукту виробляється без сплати податків, тому виробники, які конкурують між собою, готові знижувати ціни. А крім того світова кон’юнктура та збільшення продуктивності в Україні штовхали ціни донизу.

На думку, генерального директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, цього року ми будемо ще не раз помічати, що ціни в країні зростають та знижуються за світовими тенденціями. Це пов’язано з тим, що рівень світового океану та нашого моря зрівнялися, тобто відбулося вирівнювання цін. Ми все більш стаємо частиною європейської економіки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали