Ознаки того, що ви виховуєте майбутнього генія

Після багатьох років дослідів вчені визначили ознаки, які були характерні геніям у дитинстві.

Ваш малюк вередує, коли ви заставляєте його дивитися навчальні мультики, частенько відбріхується і проводить весь вільний час перед телевізором? Радійте! Адже саме ці ознаки характерні дітям, з яких виростають генії.

Маленький брехун

Сердитесь на дитину, бо вона вправно обманює? Даремно! Брехня доводить, що ваше чадо наділене фантазією і кмітливістю, в нього розвинені мислення і чудова пам’ять. Той, хто обманює, не тільки придумує логічні історії, а й запам’ятовує їх. Брехуни краще сприймають інформацію на слух, що свідчить про високу швидкість реакції.

Лівша не вирок

Лівшам доводиться пристосуватись у світі праворуких. Проте науковці довели, що мозок тих, хто працює лівою рукою, ефективніше обробляє більшу кількість інформації, ніж мозок правшів. У лівші розвинені дві півкулі мозку. Саме тому більшість талановитих людей – лівші.

Дитина обожнює музику

Музика позитивно діє на психіку. Якщо малюк проявляє інтерес до гітари чи баяну, записуйте його на курси. Учні, які грають на якомусь інструменті, краще справляються з завданням із правопису та ліпше читають. А люди похилого віку, які в юнацтві брали уроки музики, рідше страждають склерозом.

Карапуз не дивиться навчальних фільмів

Малюк не любить популярних сьогодні навчальних фільмів? Ймовірно, ви виховуєте генія. Вчені встановили, що діти, які обожнюють навчальні відео-програми, в результаті мають менший словниковий запас. Зазвичай, голос звучить за кадрами, а, отже, глядач не бачить емоцій диктора, тому не може вивчати міміку. В результаті, дитина, яка не дивилася навчальних фільмів, краще читає емоції співбесідника.

Прихильник телевізора

Телевізор лише шкодить дитині? Вже доведено, що малюки, які до одного року мали свою улюблену телепрограму та зосереджували увагу на екрані, проявляють кращі розумові здібності серед однолітків.

Також вам буде цікаво знати, що:

  • Найчастіше генієм виростає старша дитина в сім’ї, оскільки з раннього віку свідомо бере на себе обов’язки вчителя для менших.
  • Малюк може стати генієм, якщо батьки освічені та професіонали на роботі.
  • У мам, які народжують у пізньому віці, діти мають вищі інтелектуальні здібності.
  • І навпаки: генії частіше народжувалися від юних татусів.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства