Три прості вправи, які збережуть вам хорошу пам’ять на довгі роки

Розповідаємо про три прості вправи, які тренують концентрацію уваги і зберігають ясність розуму.

У цьому матеріалі — кілька методик, які можна застосовувати самостійно на регулярній основі.

Таблиця Шульте

Ця методика проста в розумінні і при цьому чудово тренує уважність, периферійний зір і концентрацію на задачі. Таблиці ви можете подивитися в спеціалізованих книгах або в інтернеті, вони можуть дещо відрізнятися, але всі побудовані за одним принципом. У середині таблиці позначено певне число. Потрібно дивитися тільки на цей осередок, а боковим зором спробувати знайти всі інші числа, зробити це необхідно по порядку. Почніть з одиниці і дойдіть до найбільшої, зазначеної у вашій таблиці.

Спочатку сфокусуватися на одній точці може не виходити, а знайти конкретне число буде не завжди секундним завданням. Але з часом ви досягнете успіху і будете легко справлятися з такими таблицями. Саме тому рекомендуємо постійно знаходити різні і працювати з ними.

Кольорові слова

Тут вам необхідно по таблиці кольорових слів прочитати не те, що написано, а те, в який колір пофарбоване слово. Краще робити це вголос. Повірте, іноді це складніше, ніж здається на перший погляд.

Лист двома руками

Візьміть два листи паперу і дві ручки в кожну руку по одній. Починайте одночасно креслити фігури. Почніть з простих і одночасно ускладнюйте завдання. Потім переходьте на букви алфавіту. А коли освоїтеся, складайте слова.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: психологія, цікаво знати, Поради