Як смажити картоплю, щоб вона була ідеальною

Здавалося б, що може бути простіше, ніж посмажити картоплю. Однак, приготування цієї страви часом стає проблемою. Хрустка золотава скоринка виходить далеко не завжди, та й самі скибочки так і норовлять перетворитися в кашу. Але є прості способи уникнути «провалів».

Про те, як приготувати апетитну і смачну смажену картоплю, читайте у цьому матеріалі.

Для початку очищені і вимиті картоплини слід замочити у воді на деякий час, щоб позбавити коренеплід від надлишку крохмалю. Після цього необхідно підсушити овоч за допомогою паперових рушників.

Наріжте картоплю довільними скибочками: форма значення не має, головне в цьому випадку, щоб шматочки були однаковими по товщині.

На сковороду з товстим дном помістіть достатню кількість олії (яку вибрати, вирішувати вам) і гарненько її розігрійте. Скибочки картоплі викладайте в розігріту олію, бажано одним шаром: так утворюється рум'яна хрустка скоринка.

Не перемішуйте картопляні скибочки на сковороді занадто часто, інакше вони не підрум'яняться. Однак і забувати перевертати картоплю час від часу теж не можна: підгорить. Слідкуйте за процесом смаження, ви зрозумієте, коли слід взяти в руки лопатку і перемішати скибочки.

Ще один секрет: не слід солити картоплю в самому початку смаження. Сіль і спеції краще додати майже в самому кінці. В іншому випадку картопля почне виділяти вологу і про хрустку, апетитну скоринку доведеться забути.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кухня, страви, цікаво знати