Тісто: секрети приготування
Кожній господині хочеться, аби її вареники, пироги й торти були найсмачнішими. Цього легко досягти, якщо знати кілька секретів приготування тіста.
- Замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів, борошно сипте в рідину, а для млинців, оладок — рідину вливайте в борошно.
- У недосолене тісто влийте сіль, розчинену у невеликій кількості води чи молока, і добре перемішайте.
- У тісто, яке готуєте на соді, додавайте лише холодне молоко. Якщо молоко тепле, дріжджі починають проявляти газоутворюючу здатність ще до випікання.
- Бісквітне тісто замішуйте швидко й випікайте відразу, інакше пухирці повітря вивітряться, і вироби втратять ніжність і смак.
- Готуючи здобне тісто, не замінюйте молоко водою — воно при випічці потемніє, вироби втратять смак.
- Перед тим, як відправити тісто в духовку, потрібно змазати його яєчним жовтком, яйцем або молоком для додання випічці красивого вигляду.
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.