Пружні груди без зусиль: 8 порад, які допоможуть запобігти обвисанню

Жіночі груди, на думку чоловіків – одна із головних окрас представниць прекрасної статі. Жінки прагнуть мати гарні груди та готові для цього на все – недарма хірургічна корекція молочних залоз є однією із найпопулярніших операцій.

Проте,  на жаль, із часом груди втрачають свою пружність і красу через природні причини. Обвисання грудей у медицині називають мастоптозом. Цей процес має характерні ознаки: зменшення об’єму, деформацію форми, втрату пружності шкіри грудей та значне зменшення еластичності м’язів довкола.

Основними причинами обвисання грудей у молодому віці є грудне вигодовування та схуднення, але є й чимало побічних причин – наприклад, використання неправильного бюстгальтера.  Адже основна  його функція – підтримувати груди, а занадто м’який чи не підходящого розміру ліф не може цього робити правильно.

Насправді втрата пружності – природній процес, бо  з  часом тіло змінюються. Однак жінки не готові здаватися без бою,  тож існує комплекс порад та вправ, як запобігти обвисанню грудей та надовго зберегти перса красивими.

Правильна поза для сну

Здавалося, б який стосунок сон має до втрати пружності грудей? Та, як з’ясували лікарі, зв’язок існує – сон на животі призводить до більшої ймовірності обвисання грудей. Справа у тому, що коли жінка спить у такому положенні, на м’язи у зоні грудей здійснюється постійний механічний тиск. Нічого страшного, якщо леді спить так вкрай рідко, але коли це трапляється регулярно, наслідки можуть призвести до опусканнягрудей. Окрім того, сон на боці теж неефективний у якості методу запобігання - у такому положенні тіла відбувається поступове самовільне ослаблення зв’язок грудей.

Аби надовго зберегти шкіру зони грудей пружною, а м’язи – гнучкими, найліпше давати їм відпочити у позі на спині. На думку фахівців, це найкращий варіант, що дозволить волокнам перебувати у природньому положенні.

Масаж для грудей

Також заявляють про користь масажу із використанням льоду – він повинен бути коротким, буквально по 1 хвилині, але такий «кріосеанс» теж допоможе зберегти груди.

Використовуючи регулярно масажі вдасться збільшити еластичність та запобігти обвисанню грудей, збільшити кровопостачання м’язів та тканин. Робити масаж треба принаймні  тричі на тиждень.

Відмовтеся від засмаги без бюстгальтера

Про негативний вплив ультрафіолету на шкіру відомо давно, а на грудях вона особливо ніжна. Тому для того, аби запобігти обвисанню грудей, любителькам засмагати без бюстгальтера варто відмовитися від цієї ідеї. Агресивні сонячні промені призводять до руйнування колагену та еластану у товщі  волокон грудей та призводять до обвисання. Інші неприємні наслідки, як загрожують грудям – поява зморшок та пігментації.

Лікарі радять не нехтувати доглядом грудей і при засмазі у ліфі – наносьте засоби із високим рівнем захисту від ультрафіолету. Навіть якщо збираєтеся просто прогулятися надворі у сонячний день, відмовтеся від майок із глибоким вирізом у зоні грудей.

Скажіть курінню «ні»

Куріння – звичка, яка негативно впливає на чимало процесів в організмі. На обвисання грудей вона діє опосередковано. Наукові дослідження доводять, що куріння негативно пливає на шкіру, зокрема, й декольте. Наслідки звички – зменшення кровопостачання покривів, які унаслідок цього втрачають природню гнучкість.

Тому, аби виключити цей ризиковий фактор для обвисання грудей, жінці необхідно забути про сигарети.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Груди, Здоров'я, жінки