Як правильно захистити очі від сонця: корисні поради

22 Травня 2019

Наші очі можуть серйозно постраждати від ультрафіолетових променів. Так само, як ми захищаємо нашу шкіру від сонячних опіків, ми також повинні бути впевнені, що очі захищені від уф-променів.

Про це інформує OptiClub.

Способи захисту очей від сонячних променів:

  • Зрозуміти силу дії ультрафіолетового випромінювання. Існує три діапазони UVR: UV-C, UV-B і UV-A. Більшість пошкоджень очей - результат впливу ультрафіолетових променів, які, як вважають деякі дослідники, можуть сприяти розвитку катаракти та раку очей.
  • Почніть захищати очі з дитинства. Дослідники кажуть, що ми отримуємо 80% нашого впливу УФ-променів у віці до 18 років. Крім того, очі дітей більш вразливі до дії уф-променів, ніж дорослі.
  • Носіть сонцезахисні окуляри. Шукайте лінзи, які пропускають не більше одного відсотка UVB і одного відсотка UVA. Лінзи повинні бути темними та досить великими, щоб повністю закривати очі, аби сонячне світло не просочувався через бічні сторони окулярів.
  • Отримайте додатковий захист з контактними лінзами. Якщо ви носите мкл, можливо, ви вже захищаєте свої очі. Деякі контактні лінзи забезпечують захист від ультрафіолетових променів, хоча рівні захисту можуть відрізнятися. УФ-блокатори першого класу забезпечують максимальний захист.
  • Носіть капелюхи. Капелюх з широкими полями може приховати очі від сонця. Такі прості поради допоможуть вам захистити очі від сонця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світова криптовалютна спільнота відзначає День біткоїн-піци

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, захист очей, здоров'я