Відео

У зоні АТО терористи застосували фосфорні міни (відео)

У зоні АТО терористи застосували фосфорні міни (відео)

Терористи "ДНР" обстріляли українських військових із застосуванням фосфорних боєприпасів.  Про це повідомляє прес- центр штабу АТО. 

«Російські окупанти не дотримуються ані Мінських угод, ані міжнародних. Так, нещодавно вони застосували фосфорну міну, яку випустили по українським захисникам, які тримають оборону поблизу Новоселівки (Донецька обл.асть).Наші бійці встигли записали на телефони заборонену зброю», - йдеться в повідмоленні.

Як розповів військовослужбовець Юрій:  «Із 18 мін, які прилетіли на нашу позицію, одна виявилася – фосфорною. Навіть через три дні вона продовжувала горіти. На щастя, терористи не влучили в бліндаж і всі лишилися живі-здорові. Інакше була б біда, фосфорну міну неможливо погасити

Про те, що це була дійсно фосфорна міна, свідчать і результати перевірки органами контролю, які обстежили уламки боєприпасу.

Довідково:

Білий фосфор горить із температурою  до 1300 °C і його важко загасити. Горіння супроводжується великою кількістю отруйного диму та триває довго - поки весь фосфор не згорить, або не закінчиться кисень. Використання фосфору призводить до пожеж.

Потрапляючи на тіло людини, фосфор викликає тяжкі опіки та є отруйним - смертальна доза складає 0,05-0,15 грама. Гостре отруєння виникає від вдихання випарувань фосфору або потрапляння його до шлунку.

Використання фосфорних боєприпасів заборонене (в разі небезпеки для цивільних) Протоколами 1977 року до Женевської конвенції про захист жертв війни та Протоколом ІІІ до Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему