Відео

«Привид Вінниці» збив 5 «шахідів» і дві ракети та відвів літак, щоб катапультуватися

«Привид Вінниці» збив 5 «шахідів» і дві ракети та  відвів літак, щоб катапультуватися

Українського пілота Karaya, літак якого розбився у Вінницькій області, звати Вадим. Він збив у небі над регіоном п'ять ворожих дронів-камікадзе та дві ракети, а коли зрозумів, що винищувач пошкоджений, відвів його від Вінниці і лише після того катапультувався.

Про це у Facebook повідомив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

"Це наш пілот, який, захищаючи небо Вінниччини, збив 5 "шахідів" та 2 ракети! Ім'я героя – Вадим. Дякуємо!" – написав Соколовий.

На фото видно, що льотчик внаслідок катапультування отримав поранення, та попри це він все одно усміхався.

Нагадаємо, раніше Karaya заявив, що він готовий повернутися у стрій. За словами пілота, він хоч завтра ладен знову сісти в кабіну винищувача. А літак вже чекає на військового у частині.

Поблизу Вінниці 12 жовтня близько 21:00 розбився винищувач однієї з бригад тактичної авіації Повітряних сил. Український льотчик встиг успішно катапультуватись, він почувається добре.

Пілот, який збив п'ять Shahed-136 та дві ракети, перед тим, як катапультуватися, відвів свій винищувач від населеного пункту.

За однією з версій, український пілот направив літак у поле через те, що кабіну зачепили уламки одного зі знищених ним ворожих дронів Shahed-136.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, авіація, авіакатастрофа, вінниця
В тему