Відео

Як скандальний Кива заробив 1,2 мільйона на жомовій ямі: розкрили схему

Як скандальний Кива заробив 1,2 мільйона на жомовій ямі: розкрили схему

Народний депутат Ілля Кива отримав 1,2 млн доходу від жомової ями, живе в незадекларованій квартирі та їздить в автівці, записаній в декларації на брата з несправжніми номерами.

Про це йдеться в розслідуванні передачі "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Так, 2019-го року Кива заробив від здачі в оренду жомової ями в Полтавській області 1,2 млн. Як з’ясували журналісти, яма – поросла бур’янами ділянка без жодних ознак якоїсь діяльності навколо.

Раніше жомові ями використовував цукровий завод,  розташований тут. У них скидалися відходи після обробки буряків. Втім, нині завод не працює. Але яму нардепа Киви, площею у майже 400 квадратних метрів разом з гаражем, орендувала львівська фірма “Компанія “Сіквел”. Остання фігурує в одному з кримінальних проваджень, де йдеться про ознаки її фіктивності.

Власниця фірми “Компанія “Сіквел” Світлана Ставісюк не захотіла розповідати журналістам, чи справді її підприємство оплачувало 100 тис. грн на місяць за оренду цього об’єкту і навіщо фірмі зі Львова знадобилася яма в Полтавській області.

“Це взагалі – комерційна таємниця. Це – бізнес. Ви мені ставите такі запитання, щоб я з вами ділилася зараз такою своєю секретною інформацією”, – сказала Ставісюк.

Сам Ілля Кива в коментарі журналістам Bihus.Info сказав, що здачею ями в оренду займаються його юристи, тому надати коментарі по суті угоди він не може.

Водночас за даними реєстру нерухомості в листопаді 2019 року яма за договором купівлі-продажу перейшла у власність Юлії Павелко, котра є співзасновницею ТОВ “Укрзв’язокмонтаж”. На цьому підприємстві Кива колись був директором та головним бухгалтером. Ціна угоди не відома, адже парламентар не відобразив дохід у майновій декларації. До того ж продаж ями він заперечує.

“Нічого за це не знаю. Я нікому її не продавав. Може, хтось рейдернув її? Ви не знаєте? В нашій державі все може бути. Нічого я не продавав”, – сказав нардеп.

Щодо номерів автівки, яких насправді не існує, нардеп взагалі нібито не в курсі.

Також журналісти встановили, що депутат живе в центрі Києва на вулиці Лютеранській, а не в однокімнатній квартирі на околиці столиці, як вказано в декларації.

Кива пояснив і це. Каже, тут живе його подруга і не декларує він це житло тому, що з цією жінкою спільного побуту в нього немає – лишень "спільний секс". 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Відео T1.ua, ілля кива, скандал, Корупція
В тему