Відео

«Медиків потрібно масово тестувати, а ми їх заражаємо через глупство влади» - Ігор Палиця

«Медиків потрібно масово тестувати, а ми їх заражаємо через глупство влади» - Ігор Палиця

В Україні під час пандемії коронавірусу важливо захищати в першу чергу медиків, яких треба масово тестувати, забезпечувати засобами захисту та адекватними умовами роботи.

Таку думку висловив нардеп від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця  у прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», де обговорювали коронавірусну кризу та її вплив на економіку - пишуть Волинські новини. 

Крім того, слід дотримуватися безпечної логістики транспортування інфікованих коронавірусом та пацієнтів із підозрою, аби не допустити зараження медперсоналу. А для цього слід ухвалювати грамотні протоколи лікування коронавірусу.

Ігор Палиця наголосив, що сам він дуже любить економічні дискусії, але зараз вони не на часі. Мовляв, наразі найперше слід думати про підсилення системи охорони здоров’я та дбати про медиків.

«Уряд поставив на важелі з однієї сторони – віддати 17 мільярдів доларів сьогодні і записати це в захищену статтю бюджету, а запозичити 8, можливо. При цьому віддати країну за безцінь, продати землю», – зауважив він.

«Хай приймуть «антиколомойський» закон, хай продадуть землю. Все – ми продаємо Україну. Люди, які хочуть її купити, витрачають шалені гроші на ЗМІ, щоби нам в голову вкласти, що 8 мільярдів від МВФ – це панацея. Але при цьому 17 ми маємо віддати», – наголосив нардеп.

«Давайте поговоримо про те, що відбувається на місцях. Про медиків, які хворіють сотнями. Про те, що вони не захищені. Про те, що держава ні копійки не дає на місця, щоб компенсувати втрати місцевих бюджетів від того, що Верховна Рада прийняла і монобільшість. Що позбавила доходів на мільярди гривень місцевих бюджетів, які сьогодні борються єдині з вірусом в Україні», – висловився політик.

На думку Ігоря Палиці, Україні варто брати приклад із тих держав, які намагаються протестувати на наявність вірусу максимальну кількість людей.

«Та ви подивіться, що роблять світові держави. Вони тестують кожного, кого тільки можуть. У першу чергу медиків. Ми повинні думати про них», – звернув увагу він.

Крім того, Ігор Палиця підняв питання некомпетентності деяких чиновників від охорони здоров’я на місцях, натякнувши на начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігоря Ващенюка.

«У Волинській області, скільки я про це не кричу, що треба звільнити людину, яка нефахова, яка розкрадала гроші Світового банку. Сьогодні прописала таким чином роботу швидкої допомоги, я думаю, що це в кожній області, що, наприклад, з району, з села, якщо людина з пневмонією важкою, спочатку її везуть в районну лікарню, звідти – в інфекційну лікарню. В інфекційній лікарні їй кажуть, що в нас немає тестів, ми зробимо пізніше, або приїжджайте іншим разом. І перевозять не в базову лікарню, яка визначена, а в міську лікарню, яка сьогодні ургентна і єдина, яка може робити операції», – зазначив нардеп.

«Ця людина лежить у міській лікарні, чотири чи п’ять днів вона чекає результатів свого ПЛР-тесту. Після того, коли визначається, що це коронавірус, її перевозять вже в базову або інфекційну лікарню. Ми заражаємо медиків, ми ставимо під карантин не базові лікарні – і все через глупість, яка йде зверху. От про це треба сьогодні говорити», – підсумував Ігор Палиця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, ігор палиця, коронавірус, Відео T1.ua
В тему