Відео

Посилення карантину в Україні: Шмигаль екстрено звернувся до українців

Посилення карантину в Україні: Шмигаль екстрено звернувся до українців

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні оголосив про посилення карантину в Україні.

Детальне роз'яснення про нові обмеження він озвучив у відеозверненні на своєму Telegram-каналі.

"З метою убезпечення українців ми продовжуємо посилювати заходи щодо захисту наших зовнішніх кордонів. Лишиться працювати лише 21 пункт пропуску. Також вводиться обов'язкова обсервація всіх без винятку осіб, які прибувають в Україну, терміном на 14 днів", – сказав голова уряду.

"Ще одне обмеження і посилення заходів з розірвання ланцюжка захворювання – забороняється пересуватися по вулицях більше, ніж 2 особам, за виключенням супроводу дітей", – додав Шмигаль.

Також прем'єр закликав українців утриматися від прогулянок у парках, походів на шашлики і відвідування інших місць відпочинку на найближчі три-чотири тижні.

"Ці заходи можуть бути незручними, але це треба для вашої безпеки. Окремо підкреслюю – ми не зупиняли і не будемо зупиняти товарообіг, промислові підприємства і критичну інфраструктуру. Все це працює і буде працювати надалі", – запевнив Шмигаль.

За його словами, Україна не може дозволити собі не працювати півроку чи навіть два-три місяці. За розрахунками урядовців, за три тижні ті, хто вже зараз є хворими на коронавірус, мають одужати. А введені обмеження мають завадити хворобі поширюватися далі.

"За нашим планом, якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантиних заходів. Цей процес буде відбуватися у кілька етапів", – наголосив прем'єр.

По-перше, за його словами, на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить вже з початку травня почати рестарт економіки. Але разом з цим це не означатиме послаблення інших карантиних заходів.

"Оскільки загроза поширеня коронавірусу за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги все одно будуть діяти. Всі без винятку будуть зобов'язані носити маски та дотримуватися карнатину", – підкреслив Шмигаль.

"Для старших людей, студентів та школярів карантин буде продовжений. Уряд намагається утримати баланс між карантинними заходами та збереженням економіки. Реалізація цього плану цілком залежить від свідомості кожного з вас. Спільними зусиллями ми маємо відповісти на виклики сьогодення. Будьте здорові!" – резюмував голова уряду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, карантин, коронавірус, Денис Шмигаль
В тему

Останні матеріали