Відео

Янукович відпочиває: журналісти показали маєток Ахметова поблизу Києва (відео)

Янукович відпочиває: журналісти показали маєток Ахметова поблизу Києва (відео)

Український олігарх Рінат Ахметов, хоч і живе в основному за кордоном, активно забудовує величезну територію біля української столиці.

Виявили маєток Ахметова журналісти проекту «Бігус.інфо».

Сама територія ділянки, де, мабуть, має намір жити олігарх, становить майже 12 тисяч квадратних метрів. За величезним парканом - 20 гектарів лісу зі штучними озерами, гаражами, альтанками і будинками для прислуги і гостей.

Журналісти пов'язали будівництво з отриманням олігархом прибутку від формули «Роттердам+», але при цьому не навели жодних прямих доказів, а лише розповіли про те, наскільки формула була шкідливою для держави.

«19 мільярдів гривень - це сума збитків за версією НАБУ та САП через схему Роттердам+, на якій заробляли компанії найбагатшого українця Ріната Ахметова. 12 тисяч квадратних метрів - це площа цілого каскаду будинків та велетенського палацу в 35-ти кілометрах від Києва, який будуть для Ахметова. Тож поки антикорупційні органи роздають підозри фігурантам схеми - справи Ахметова йдуть вгору», - йдеться у повідомленні журналістів.

Офіційно заміський будинок Ахметова записаний на його компанію «Мета-Капітал» і числиться реабілітаційно-оздоровчим комплексом.

Як відомо, «Роттердам+» – це формула розрахунку ціни на вугілля, яка нібито включає вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну з країни, де паливо купується. Із-за застосування цієї формули генерації ДТЕК Ріната Ахметова та державне «Центренерго» стали продавати електроенергію для генеруючих компаній і підприємств дорожче, але ціна на постачання для населення не збільшилася.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд
В тему