Відео

На Рівненщині зоозахисники виявили «концтабір» для котів і собак (відео)

На Рівненщині зоозахисники виявили «концтабір» для котів і собак (відео)

А тепер виходжують знесилених і  покалічених тварин.

На Рівненщині, у місті Новограді-Волинському, чоловік знайшов на одному обійсті мертвого хаскі, покаліченого алабая і ще з десяток собак та котів без їжі та води. Зоозахисники кинулися рятувати тварин, йдеться у сюжеті «ТСН.19:30».

Мертвий хаскі, покалічений алабай і ще з десяток собак та котів без їжі та води. Відео із замореними тваринами відзняв чоловік, який прийшов до чужого обійстя шукати загубленого пса. Зоозахисники, шоковані побаченим, кинулися рятувати тварин.

Крім десятка собак, на подвір’ї ще й виснажені коти. Зоозахисники лише встигли викликати поліцію і почати годувати тварин, як прийшли подруги господаря.

«Вимагали патрульних покинути територію, бо це їхня приватна власність. Територія занедбана, і попередньо можу сказати, що за собаками не дивляться», – каже командир першої роти Управління патрульної поліції Рівненщини Микола Петльовський.

Попри це, зоозахисникам вдалося забрати котів і псів. Минулої зими тут уже були телевізійники, коли собаки із цього подвір’я покусали 10-річну Ксеню. Як і тоді, нині господаря вдома немає.

Сусіди скаржаться на антисанітарію. Раптом на вулиці з’явився власник обійстя. Він поїхав далі повз свою хату. За неналежне утримання тварин поліція склала на чоловіка протокол. Утім, вони кажуть, це вже не вперше, бо ще два «виписали» взимку.

«Матеріали були скеровані до суду для прийняття рішення. Наразі відомо, що протоколи закриті і чоловік усно попереджений», – каже речниця ГУ Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька.

У міськраді про антисанітарію, кажуть, дізналися від ТСН. Вони обіцяють розібратися. Поки ж забрати тварин чи змусити чоловіка навести лад на власному подвір’ї – не може ніхто. Максимальне покарання, що йому загрожує, – це  штраф у 51 гривню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство
В тему