Відео

ЦВК скасувала реєстрацію Шарія та Клюєва на парламентські вибори (відео)

ЦВК скасувала реєстрацію Шарія та Клюєва на парламентські вибори (відео)

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію екс-глави Адміністрації президента часів Януковича – Андрія Клюєва – та блогера Анатолія Шарія в кандидати на вибори до Верховної Ради України.

Підставою для скасування реєстрації стало підтвердження від правоохоронних органів, що Анатолій Шарій не проживає в Україні з 2012 року, а Андрій Клюєв – з 2014-го. Згідно з чинним законодавством, аби брати участь у виборах, потрібно щонайменше п’ять років проживати в країні.

Проти реєстрації цих людей 2 липня близько тисячі киян провели мітинг на майдані Незалежності. Учасники акції прийшли з плакатами «Сепарам не місце в Раді. Ми все бачимо», «Ми втомилися від лайна», «Досить терпіти».

Нагадаємо, Андрій Клюєв був першим віце-прем’єром в уряді Азарова, а під час Майдану – керівником Адміністрації президента Януковича. Йому оголошено підозри у силовому розгоні студентського Майдану, що й стало початком Революції Гідності, та розкраданні державних коштів.

Щодо Анатолія Шарія, то ось його слова про жителів Західної України. 

«Насправді, до 39-го року ви були ніким. Ви, бл*ть , як сурки сиділи по своїм норах, заритими в горах. Вас відрили в 39-му. В Київській області, Запорізькій, Полтавській є за що ненавидіти Сталіна, у вас немає. Ви йому маєте золотий пам’ятник поставити в одному зі своїх поселень, молитись на цей пам’ятник…  Ви просто полукровки».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали