Відео

«Нове» СБУ: Баканов призначив заступником чиновника часів Януковича (відео)

«Нове» СБУ: Баканов призначив заступником чиновника часів Януковича (відео)

В. о. голови Служби безпеки України Іван Баканов призначив своїм заступником генерал-майора Анатолія Калюжняка, який відповідатиме у спецслужбі за боротьбу з корупцією.

Про призначення не повідомляється на офіційному сайті СБУ, але речниця спецслужби Олена Гітлянська підтвердила це журналістам, - розповідає Слідство.Інфо.

«Приблизно тиждень тому його призначили заступником начальника управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю», — сказала вона.

Журналісти звернули увагу на нескромний спосіб життя високопосадовця, а експерти стверджують, що він підпадає під люстрацію — тобто не може працювати на державній посаді.

Переважна більшість українських посадовців щорічно подають електронні декларації, де вказують усе рухоме та нерухоме майно, а також доходи та заощадження. Однак це не стосується співробітників СБУ. Їхні декларації засекречені з 2016 року. Представники команди президента обіцяють внести зміни в закон і змусити керівників спецслужб показувати декларації. Однак розглядатиме цю пропозицію вже, ймовірно, новий парламент.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему