Відео

«Він боягуз та недостатньо «розумний»: Савченко про нового начальника Генштабу ЗСУ Хомчака (відео)

«Він боягуз та недостатньо «розумний»: Савченко про нового начальника Генштабу ЗСУ Хомчака (відео)

 Народний депутат Надія Савченко назвала нового начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака боягузом і недостатньо розумним командиром.

Про це вона заявила в ефірі «112 Україна».

«Особисто я не знайома з генералом Хомчак, ніколи не перетиналися по службі в армії. Але за чутками ми чули багато про ситуацію з Іловайським котлом, про ті події. Однак я спілкуюся з людьми, яким я довіряю, з якими я проходив службу, і про Хомчака йде два слова в зв'язці - це корупція і боягуз», - сказала Надія Савченко.

Також вона заявила, що під час командування Хомчака окупанти часто отримували інформацію про маршрути переміщення українських військових. «Добровольчі батальйони  відправлялися захищати певні ті чи інші об'єкти. За пана Хомчака дуже часто зливалася інформація, особливо здавалися маршрути, не тільки наземні, але і льотні маршрути, здавалися ворогу.

Я не можу сказати, що це робив саме пан Хомчак, але це характеризує командира, як або недостатньо розумного, або недостатньо кваліфікованого. Тому що, по-перше, є дані донесення розвідки. По-друге, треба розуміти, що під час війни, особливо такої гібридної, було дуже багато зливу інформації, були вороги, агенти і в СБУ, і в самій армії, і інформація часто зливалася. Від цього ми втрачали дуже багато техніки», - сказала Надія Савченко.

Вона заявила, що такі наслідки були через недоробки Хомчаком стратегічної операції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему

Останні матеріали