Відео

У Нововолинську затопило ліцей-інтернат (відео)

У Нововолинську затопило ліцей-інтернат (відео)

Через негоду та сильні дощі в гуртожитку Нововолинського ліцею-інтернату діти перебувають у вологих приміщеннях, які не пристосовані для проживання.

Відео про страхітливі умови життя школярів в ліцеї-інтернаті виклала «Сила правди».

Як бачимо з відео, у воді не лише дах приміщення, а й стіни та підлога. Майже в кожній кімнаті стоїть ряд посуди, куди стікає з даху вода.  

«Ситуація з дахом гуртожитку вже триває роками! Капітальний ремонт даху збиралися провести у 2016 році, навіть тендер провели на понад 700 тисяч гривень, але ремонт так і не відбувся», - йдеться у дописі.

За словами директора ліцею Юрія Лазаренка, документи щодо фінансування ремонту в Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА подавалися неодноразово, однак безрезультатно. Щоправда на зекономленні кошти вже придбані матеріали для ремонту, але не вистачає коштів на оплату самих робіт. Обговорення проблеми з батьками дітей, які тут навчаються, теж нічого не дало.

Щоправда до весняного буревію, коли дах ще не був пошматований вітром, ніхто не боявся опадів. Однак після пошкодження даху тривалі дощі стали причиною затоплення приміщень.

«Ліцей перебуває в підпорядкуванні Волинської обласної ради, яка вже півроку як не може зібратися на сесію. Окремі посадовці, вочевидь, вважають, що в області немає проблем, які потрібно вирішувати», - написали активісти. 

Зараз, за словами директора закладу, дітей виселили із залитих кімнат у запасні приміщення, однак ніхто не гарантує, що перебування у вологих приміщеннях не зашкодить здоров'ю дітей, не кажучи про те, що псується і руйнується майно волинської громади.






Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП
В тему