Відео

Як люди непритомніли від промов Порошенко: шість солдатів за п'ять років (відео)

Як люди непритомніли від промов Порошенко: шість солдатів за п'ять років (відео)

В Україні вже стало «доброю» традицією, коли під час промов Петра Порошенка хтось втрачає свідомість.

В основному це військовослужбовці – пише Антикор.

Порошенко любить довго виголошувати промови перед військовими на плацу. І чи від змісту цих промов,  чи від сонця, солдати регулярно непритомніють – пише Антикор.

А ще поруч з Петром Олексійовичем падали цивільні - священик, омбудсмен і навіть син президента.

6 травня 2019. Промова на День піхоти в Авдіївці

6 травня, біля Петра Порошенка зомліла військовослужбовець. Це сталося в Авдіївці, на святкуванні Дня піхоти.

Президент виголошував промову. У цей момент дівчина, яка стояла зліва від Порошенка, похитнулася, і її повело в сторону.

Її тут же підхопили ті, хто стояв поруч. Порошенко перервав промову і пішов за солдатами, які несли військову.

Потім він повернувся до трибуни, обернувся і наказав по-російськи: «Сомкнуть строй!». А в мікрофон додав: «І так буває».

5 січня 2019. Підписання Томосу

У цьому році 5 січня в Стамбулі поруч з Порошенком свідомість втратив священик. Це сталося під час очікування підписання Томосу.

3 грудня 2018. Прямий телеефір

У прямому ефірі українського телеканалу ICTV прямо під час виступу президента України Петра Порошенка в програмі Свобода слова знепритомніла Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Вона впала відразу після слів Порошенко: «Ви бачили миттєву реакцію всього світу».

Ведучий попросив води і пояснив, що Денисова отримає кваліфіковану медичну допомогу.

Повернувшись через кілька секунд на трибуну Порошенко пояснив те, що трапилося, високим навантаженням, з яким працює омбудсмен.

24 серпня 2018 року. Парад до Дня незалежності

Під час параду в День Незалежності в минулому році один з солдатів почесної варти знепритомнів на Хрещатику. Це сталося близько 10:35, коли президент виголошував промову. Військового підхопили і повели. А пізніше замінили почесну варту.

Солдат впав під час слів Порошенка про зв'язок України і ЄС: «Я хочу окремо звернути увагу: і ми потрібні Європі, тому що без нас Євросоюз не стане закінченим і ідеальним проектом. Цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України. На континенті всі, хто не засліплений російськими грошима, розуміють, що без незалежної європейської країни, світу і безпеки в Європі було б менше».

Пізніше стало відомо, що на Хрещатику знепритомнів ще один військовий. Цього разу солдат Десантно-штурмових військ України. Він впав під час хвилини мовчання. Його не встигли підхопити, і він впав на асфальт. Постраждалого відтягнули колеги.

26 березня 2018 року. Річниця створення Нацгвардії

Цієї весни президент виголошував промову в честь річниці Нацгвардії. За ним стояли два прапороносця. Під час хвилини мовчання один з них захитався і впав на коліно. Його підхопили і повели. Місце біля прапора зайняли інші військові.

14 березня 2018 року. Зустріч президента Австрії Олександра ван дер Белл

Також в цьому році стався курйозний випадок з шапкою солдата почесної варти. Перед Адміністрацією президента в Києві зустрічали президента Австрії. Раптово один з військових втратив шапку, коли віддавав салют. Вона викотилася на червону доріжку. Петро Порошенко повернув головний убір.

Відео оприлюднив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко в Facebook. Він зазначив, що це було «дуже по-людськи».

25 листопада 2017 року. День пам'яті жертв голодомору

Ще один непритомність сталася під час пам'ятних заходів біля Меморіалу жертвам Голодомору за участю президента. Звалився солдат почесної варти, згодом його відвезла швидка допомога. Свідки кажуть, що він ослаб і впав.

23 серпня 2014. Молебень за Україну

У 2014 році син президента впав у свідомість прямо під час молебню за Україну в київському соборі Святої Софії. Йому стало погано під час церемонії, він кілька разів закрив очі і почав падати. Його підхопив колишній президент України Віктор Ющенко, який стоїть за ним. Через деякий час хлопчик прийшов до тями і повернувся в храм.

7 червня 2014 року. Інавгурація Петра Порошенка

Перший випадок стався на інавгурації - вартовий знепритомнів, коли повз нього проходив новообраний президент. Він випустив карабін і впав на червону доріжку. Випадок тут же стали інтерпретувати, як символ. Одні говорили, що це хороший знак - солдат втратив зброю, значить, скоро закінчаться бойові дії на сході України. Інші вважали, що цей випадок віщує недобре.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Курйози
В тему