Відео

«Казковий довбо***»:  росіян штрафують за образу Путіна у соцмережах (відео)

«Казковий довбо***»:  росіян штрафують за образу Путіна у соцмережах (відео)

Перший росіянин уже поплатився за «неповагу до влади».

18 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон, який забороняє нешанобливо ставитися до влади. Житель Новгорода образив главу РФ в Інтернеті, і тепер йому доведеться за це відповісти. Приводом для звинувачення стала усім знайома картинка, передає ресурс «Фішки».

Якщо торік не згідних із діями влади росіян ув’язнювали і штрафували за екстремізм, то тепер стягуватимуть штрафи за неповагу до влади. Чудовський районний суд призначив 30 тисяч рублів штрафу жителю Новгородської області, який нецензурно висловився про Володимира Путіна. Чоловік розмістив на своїй сторінці в соцмережі «ВКонтакте» (забороненій в Україні. – Ред.) пост «Путін – казковий ********» (тут лайка). Суддя визнав новгородця винним за новою статтею і призначив йому грошове стягнення.

Засуджений Юрій Картижев виклав відеозапис, на якому можна почути вирок:

«31 березня 2019 року о 18:45 Картижев... розмістив у мережі Інтернет у соціальній мережі «ВКонтакте» дві записки із фрагментами тексту «Путін – казковий (матюк)» і графічним зображенням президента Росії», – зачитує суддя.

На думку глави міжнародної правозахисної групи «Агора» Павла Чикова, справа Картижева може бути першим випадком покарання за неповагу до влади.

Президент Росії підписав закон про неповагу до влади 18 березня, а 29 березня він уже набув чинності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему