Відео

У центрі Вашингтона пом'янули Небесну Сотню (відео)

У центрі Вашингтона пом'янули Небесну Сотню (відео)

У столиці США напередодні п'ятої річниці трагічних подій на Майдані 2014 року пройшли поминальні заходи в пам'ять про героїв Небесної Сотні.

Про таке повідомляє "Укрінформ".

Церемонія відбувалася біля меморіалу жертвам Голодомору-геноциду в Україні 1932-33 років.

У заході брали участь близько півтори сотні громадських та релігійних діячів, дипломатів, представників української діаспори в США, журналістів та американських громадян.

В пам'ять про Небесну сотню – перших загиблих в протистоянні російській агресії, учасники акції запалили свічки.

Представник організації United Help Ukraine Тетяна Алдаве зазначила, що церемонія має на меті не тільки згадувати тих, хто загинув, але й заради чого вони поклали своє життя – самостійного вибору України.

«Ми спільно вирішили провести цей захід біля меморіалу Голодомору-геноциду 1932-33 років, тому що це відновлює історичну правду» – підкреслив посол України в США Валерій Чалий.

Він нагадав, що за минулий рік було здійснено багато спроб у Сполучених Штатах визнати правду про геноцид українського народу, і Конгрес США нарешті прийняв відповідну резолюцію.

«Цей здобуток цінує вся громада, але це також стало нагадуванням: якщо не зробити висновків вчасно, це може призвести до чергової трагедії. Частина гібридної війни – це неправда, це фейки, це спроба пропаганди, тож відновлення історичної справедливості допомагає боронити суверенітет країни, її історію, її майбутнє», – наголосив український дипломат.

Крім того, президент Міжнародного комітету з питань Криму Інчі Боумен нагадала про десятки кримських татар, які підтримали на окупованій кримській території Революцію Гідності та загинули або зникли безвісти через свій виклик російським окупантам.

Читайте також:

Сьогодні минає п’ять років з часу масових розстрілів на Майдані.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Світ
В тему