Відео

«Мертва попелюшка»: журналісти розкрили правду про смерть «дівчини із валізи» Даші Білоус (відео)

«Мертва попелюшка»: журналісти розкрили правду про смерть «дівчини із валізи» Даші Білоус (відео)

У поліції стверджують, що їм відома особистість можливого вбивці студентки Дарини Білоус, чиє тіло виявили у валізі, викинутій у смітник у Дніпрі 4 січня. Однак про підозру у вчиненні цього злочину поки нікому не оголосили.

Ветеран карного розшуку підполковник Валерій Сенченко в розмові з автором цієї статті припустив, що, можливо, підозрюваний у вбивстві чоловік у цей час не в Україні, пишуть «Факти».

– Я не знайомий з матеріалами цієї резонансної справи, але з досвіду можу сказати: поліція стверджує, що знає, хто передбачуваний убивця, але не може йому висунути звинувачення, значить, певніше за все, підозрюваний перебуває за кордоном. Як оцінити перспективу цієї справи? Якщо імовірний вбивця – громадянин країни, з якою у нас не підписано угоду про екстрадицію, то можна спрогнозувати, що відбувати покарання в Україні він точно не буде, – припустив Сенченко.

Тим часом журналісти передачі «Говорить Україна» (канал «Україна») провели справжнє розслідування. Стали відомі шокуючі факти про життя Дарини. Журналісти також з’ясували, що відбувалося в останні дні студентки. Виявляється, в дитинстві Даша була «гидким каченям», а незадовго до своєї смерті в Києві зустрічалася з одруженим іноземцем.

Читайте також: Деталі масового вбивства у Вінниці: забив молотком матір, жінку і дітей, щоб вільно жити з коханкою (відео)

Останні два роки Даша Білоус провела в прийомній сім’ї, незважаючи на те, що у неї є рідна мати. Виявляється, дівчину зґвалтували, коли їй було 15. Потім, через рік після цього випадку, Даша вирішила позбавити свою маму батьківських прав, адже та не підтримала доньку у важкий момент. Про це психологу Марині Рехвіашвілі розповіла сама мама дівчини – Алла, яка до цього відмовлялася спілкуватися з будь-якими журналістами.

– Даша допомагала мені, коли я працювала на ринку, – згадує Алла. – Іноді їй доводилося повністю підміняти мене. Якось я зателефонувала доньці, коли вона торгувала, і сказала: «Терміново кидай усе і їдь додому. Якщо не буде автобуса, зупини попутку». Даша так і зробила. Вона зупинила якийсь джип. Чоловік вивіз мою дочку в лісопосадку і там зґвалтував. Ми жили в селі. Самі знаєте, яка мова в селі: якщо зґвалтували, значить, сама хотіла. Я винна тоді, що не підтримала дочку. Лаяла її.

Будинок у селі, де жила Даша

Насильником виявився високопоставлений начальник. Він до нас приходив і гроші пропонував, щоб ми заяву забрали. Обіцяв навіть новий будинок купити. Але я сказала, що донькою не торгую. В результаті його так і не засудили.

Але ж я завжди буквально трусилася над дочкою. Дуже боялася, що вона потрапить у таку ситуацію. В школу проводжала, зі школи зустрічала. Інших дітей не зустрічали. А я боялася за Дашу. Казала їй: «Не женися за грошима, це зло!». Вчила, щоб із хлопцями обережніша була: обдурять. Розпустить волосся – я наказувала, щоб негайно зібрала в косичку. Фарбуватися не дозволяла, біля хлопців стояти... Я так хотіла б усіх своїх дочок у клітку посадити, щоб вони були в безпеці і завжди зі мною. Хотіла б, щоб вони ніколи не дорослішали.

Мене саму зґвалтували в дитинстві. Мені було десять років. Це зробив мій старший брат, коли йому було 14. Я казала мамі, щоб вона мене захистила. Мовляв, брат мене торкається. Але мама завжди відказувала: «Не вигадуй!». Коли це сталося, я вже нічого не казала. Рік тримала в собі цей біль. Якось прийшла додому, впала на коліна перед іконою і сказала: «Господи, нехай усі насильники помруть!». Через місяць мій брат, якому на той час уже виповнилося 15, помер. Причому він ніч лежав у будинку і йому щури відгризли статевий орган.

Даша була однією з п’яти дочок Алли. Всі діти цієї жінки від різних чоловіків. Три дочки вже дорослі. Деякі мають своїх діток. Дар’я за віком була передостанньою. Молодша за неї тільки 13-річна Богдана, яка виховується в інтернаті.

– У Даші було важке дитинство, – розповів журналістам телеканалу «Україна» однокласник дівчини Олександр Косенко. – Я, наприклад, прокидався в школу о пів на восьму. А Даша – о четвертій ранку. Її мама змушувала. Даша прокидалася і йшла рубати дрова. Потім в її обов’язки ще входило приготувати для мами сніданок. Якось вона не нарубала дров, то мати сильно вдарила дочку по нозі, та навіть деякий час кульгала. Два роки Даша взагалі не ходила в школу. Річ у тому, що над нею знущалися однокласники. Вона погано одягалася. У Даші не було дорогих красивих речей. Одні джинси та одна кофта.

Якийсь час після школи я не бачив свою колишню однокласницю. А коли зустрів випадково на вулиці, не впізнав. Це було в 2017 році. Вона була добре одягнена, з модною зачіскою. Така гарна. Знаю, що в той час Даша вже жила в прийомній сім’ї. Мені вона сказала, що вдень працює барменом, а вночі – в клубі. Ким саме вона працювала в нічному клубі, не уточнила.

– 25 січня Даша скинула мені фотографію з одним хлопцем і попросила її нікому не показувати, – згадує сестра з прийомної сім’ї Катя. – З нею на знімку був чоловік – старший за неї років на десять. Потім сестра подзвонила мені 30 грудня і попросила передати її хлопцеві, що вона нібито Новий рік зустрічатиме зі мною. Я виконала Дашине прохання. Але її друг не повірив і сказав: «Нехай вона мені сама подзвонить». Даша пообіцяла це зробити, але більше на зв’язок не виходила.

Даша зі своїм таємничим другом-іноземцем

Журналіст Анна Вусань розшукала чоловіка, з яким Даша була на фото. Як з’ясувалося, саме з ним дівчина відзначала Новий рік у Києві, в готелі «Україна».

– Це бізнесмен з Ізраїлю. Він дійсно на десять років старший від Даші, – розповідає Анна. – Дарина називала його «Зая». Він одружений. Цікаво, що 11 січня цей «Зая» видалив Дарину з друзів.

Анні Вусань вдалося зв’язатися з ізраїльтянином.

– Ми почали спілкуватися з ним по скайпу. Цікаво, що вже на другий день нашого знайомства одружений бізнесмен сказав мені, що любить мене, і пропонував приїхати до нього в Ізраїль, де він винайме для мене квартиру.

Я почала ставити йому багато запитань. Запитала, чи був він у Києві. «Так, – відповів Зая. – Я там якраз відзначав Новий рік». І надіслав мені фото, на якому видно, що він перебуває в готелі «Україна». За словами бізнесмена, він після свята ще поїхав до Харкова, потім – до Одеси, потім – у Париж. Через якийсь час уже казав, що з Києва відразу ж полетів до Ізраїлю, додому. Щось запідозрив – і тому почав, що називається, міняти свідчення. Навіть запитав мене, чи не з поліції я, бува.

Крім того, Анні Вусань вдалося поспілкуватися з друзями Даші.

– Мало хто хотів мені щось розповідати, – каже журналістка. – Навіть грубили у відповідь на моє прохання поспілкуватися. Але з деякими все-таки вдалося поговорити.

Як з’ясувалося, Даша брала у чоловіків гроші. Журналісти дізналися, що у загиблої було багато знайомих чоловіків, яким вона могла подзвонити вночі і попросити грошей. За деякими даними, іноді вона розраховувалася за борги інтимом.

Цікаво, що гроші Дарина витрачала не тільки на себе. Вона приносила їх мамі. Наприклад, на ремонт. Друзі дивувалися: «Вона ж усе життя знущалася над тобою. Навіщо ти це робиш?». « Це ж мама. Я її все одно люблю», – відповідала Даша.

Якось Дарина приїхала до мами з якимось хлопцем. З квітами. А та її вигнала.

Даша Білоус валіза

Даша Білоус валіза

Своїм друзям Даша часто казала, що хоче врятувати меншу сестру Богдану. Врятувати її... від мами. До речі, перед похоронами Даші на вимогу мами саме молодшій сестрі довелося одягати покійницю у весільну сукню. А після похорону Алла знову відправила Богдану в інтернат.

Алла живе в селі в своєму будинку з двома кішками, яких назвала Дашею і Богданою, як своїх молодших дочок. До Дарини на кладовище за п’ять кілометрів жінка ходить кожен день.

– Даша мені завжди казала: «Ти душиш мене своєю любов’ю», – зізналася Алла психологу Марині Рехвіашвілі. – А тепер вона вже так не скаже. Тепер вона тільки моя. Приходжу до неї, розмовляю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал
В тему

Останні матеріали