Відео

«Гра у субсидії» загрожує колапсом ЖКГ (відео)

«Гра у субсидії» загрожує колапсом ЖКГ (відео)

Гра уряду із субсидіями та підігрування окремим олігархам можуть завершитися руйнуванням всього ЖКГ, і що буде в наступному році – вже сказати важко.

На цьому наголосив міністр економіки у 1997-1998 роках Віктор Суслов у програмі «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

Експерт нагадав, що умова щодо зростання вартості газу прописана в Меморандумі з МВФ, де зокрема зазначено, що соціальну норму по споживанню газу має бути знижено на 11%, відповідно далі будуть зменшуватися і виплати субсидій.

«Такі кроки були б правильними, якби із випереджувальними темпами зростали і доходи населення. Натомість монетизація субсидій, яку влада пообіцяла провести вже з березня, не є рішенням складної ситуації. Зрозуміло, що такі кроки уряду прямо корелюються з виборчою кампанією та виборами президента у березні-квітні, а тому є лише одним із методів впливу на виборців», – констатував Віктор Суслов.

Також економіст застеріг щодо катастрофічної ситуації, яка може виникнути загалом у всьому ЖКГ.

«Згідно з інформацією Держкомстату, заборгованість по виплатах за комунальні послуги у листопаді 2018 року вже складала 47 мільярдів гривень. І зараз, очевидно, ця сума тільки зростає.

Ми йдемо до тотальної кризи житлово-комунального комплексу України, оскільки комунальні підприємства опиняться в дуже складній ситуації з накопиченням боргів. Відтак, гра уряду із субсидіями та підігрування окремим олігархам можуть завершитися руйнуванням всього ЖКГ, і що буде в наступному році – вже сказати важко», – визнав Віктор Суслов.

Як повідомляли, субсидія в результаті монетизації стане соціальною виплатою, і з 1 березня пенсіонери почнуть отримувати її одночасно з пенсією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову змінилися правила отримання субсидії

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, суспільство
В тему

Останні матеріали