Відео

На митниці в «Борисполі» застрягли півтори тисячі щигликів (відео)

На митниці в «Борисполі» застрягли півтори тисячі щигликів (відео)

На митниці в аеропорту «Бориспіль» застрягли близько півтори тисячі щигликів. Ящики із птахами конфіскували, коли їх власник намагався відправити живий вантаж до Йорданії, подавши підробні документи.

Птаство тепер митники летовища не мають права випускати, птахи так і сидять по коробках. Цілу добу приміщення аеровокзалу було наповнене оглушливим щебетом. Про це йшлося в сюжеті ТСН.

Контрабандних щиглів виявили у селищі Чубинське за кілька кілометрів від «Борисполя». Переміщенню живої посилки повітряним простором запобігли ще позавчора, і весь цей час півтори тисячі щигликів перебувають у тісних клітках. Птахи чекали свого рейсу до Йорданії, та митники встановили, що супровідні документи фальшиві. Тож щиглів просто конфіскували, добу їх тримали на митниці, потім їх перемістили у місцевий критий іподром і забороняють переміщувати і відчиняти ящики. Наразі щиглі є речовим доказом.

На місці зібралися зоозахисники і екологи, які вимагають якогось рішення від чиновників Міністерства екології, щоби врятувати пташок від загибелі у клітках. За словами активістів, вже щонайменше третина пташок загинули.

Щодо чоловіка, який хотів переправити птахів за кордон, то йому «світить» усього-на-всього штраф і відшкодування вартості живого товару – близько 1000 тисяч гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, кримінал
В тему