Відео

«Мила моя, вставай!»: в Запоріжжі флешмобом під хмарами нагадали про «довгобуд століття» (відео)

«Мила моя, вставай!»: в Запоріжжі флешмобом під хмарами нагадали про «довгобуд століття» (відео)

У місті металургів люди співали пісні на 50-метровій висоті, аби зрушити з мертвої точки «будівництво століття».

У Запоріжжі півтисячі людей зібралися на недобудованому мосту через річку Дніпро, аби провести флешмоб і хоча би у такий спосіб домогтися добудови незавершеного грандіозного об’єкта, ішлося в сюжеті ТСН.

Вже 14 років, як завмерло зведення переправи, яка мала би з’єднати дві частини міста. Запорожці вимагають від влади «розморозити» будівництво і нарешті-таки доробити скандальні довгобуди, тоді як через їх відсутність Запоріжжя щодня простоює у багатокілометрових заторах.

Змусити чиновників ворушитися активісти вирішили шляхом співочого мітингу і просто неймовірного флешмобу на запаморочливій висоті. На недобудованому полотнищі мосту, біля обриву у прірву, люди вишикувалися, утворивши контури автомобіля і знака питання. Півтисячі запоріжців вийшли на мітинг, аби вкотре нагадати владі про об’єкт, який уже охрестили будівництвом століття. На таку акцію привернення уваги до пекучої проблеми міста прийшли цілими родинами. «Ми всі з дітьми, тому що це характерно: що діти ростуть, а мости все на тому ж рівні», – каже на камеру один із мітингарів.

Флешмоб Запоріжжя

В оці проекти в прямому сенсі слова забетонували 2,5 мільярда гривень, і на продовження будівництва потрібно знайти ще як мінімум п’ять. Наразі ж два береги Запоріжжя з’єднують тільки гребля та старі мости Преображенського, які буквально задихаються від навантаження.

Щоб розбудити посадовців, крім флешмобу, учасники акції вдалися і до співу.

«Знакова подія. Запорізькі мости. Вже четвертий президент на них був, не рахуючи півдесятка прем’єрів. Уже яке покоління чиновників на цих мостах має хороше життя, але ми вирішили сказати своє «фе» цього холодного дня», – каже запорізький композитор Тарас Василенко. Разом із сотнями інших музикантів, які не полінувалися підняти на таку висоту барабанні установки та інші габаритні інструменти, вони ушкварили на мостах-недобудовах нетлінний хіт «Океану Ельзи»: «Вставай, моя мила, вставай! Більшого вимагай!». І цей заклик вставати і щось міняти, підхопили люди, які прийшли на акцію: натовп підспівував музикантам.

Відео акції а мості виклав у своєму Facebook організатор заходу Василь Бушаров. 

Запоріжани налаштовані оптимістично. Кажуть, аби нагадувати «забудькуватим» урядовцям про недобудовані мости і невиконані обіцянки, готові збиратися тут, на 50-метровій верхотурі, хоч щотижня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему